ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ 7ου ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η ανακοίνωση – κάλεσμα των διοργανωτών της κινητοποίησης

Δεν έχουν περάσει και τόσο οι ώρες, όσο αιώνας και να μας φαίνεται, που μάθαμε ότι το σχολείο μας δεν εγκρίνεται για να συμμετάσχει στο μεταλυκειακό έτος αυτής της χρονιάς.  Μετά από μήνες τρεξίματος για την εξασφάλιση μιας θέσης, μετά από πολλά άκυρα από εργοδότες και μετά από πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες ερχόμαστε στο σήμερα, όπου οι μαθητευόμενοι του 7ου ΕΠΑΛ αλλά και πολλών άλλων σχολείων μένουμε στο έλεος βλέποντας τα όνειρα μας να γκρεμίζονται απ’ την μία στιγμή στην άλλη.

Και αυτό γιατί;

Γιατί βρίσκουμε μπροστά μας το χρόνιο πρόβλημα των ελλείψεων σε καθηγητές! Ένα πρόβλημα για το οποίο διαμαρτύρονται κάθε χρονιά οι μαθητές. Κάθε χρόνο ωστόσο υπάρχει η ίδια αντιμετώπιση, ειρωνεία ότι δεν μας ενδιαφέρει πραγματικά το θέμα των ελλείψεων και μας υποκινούν κόμματα και καθηγητές και η γελοία δικαιολογία της έλλειψης χρημάτων. Να λοιπόν, που δεν φωνάζαμε άδικα τόσα χρόνια και το πρόβλημα της έλλειψης μας στερεί το δικαίωμα να αναβαθμίσουμε τα πτυχία μας και να προχωρήσουμε στην ζωή μας κάνοντας επάγγελμα αυτό που διδαχτήκαμε τόσα χρόνια στο ΕΠΑΛ. Τα ΕΠΑΛ, τα οποία είναι σχολεία τα οποία μπορούν πραγματικά να προσφέρουν δεξιότητες σε μαθητές (αυτό θέλετε εξάλλου, «δεν είναι όλοι για το πανεπιστήμιο») έχουν καταντήσει να υποβαθμίζονται ολοένα και περισσότερο και το πρόγραμμα της μαθητείας, που είναι ένα πρόγραμμα που δίνει ευκαιρίες στους μαθητές να σταθούν στα πόδια τους, είναι εδώ και χρόνια ανοργάνωτο και δεν λαμβάνει την προσοχή και την σοβαρότητα που θα έπρεπε από το Υπουργείο και τους φορείς της εκπαίδευσης. Δεν θα επιτρέψουμε η ανευθυνότητα σας να μας χαλάσει τα όνειρα. Παίρνουμε την ζωή στα χέρια μας και διεκδικούμε το δικαίωμα μας στην πρακτική άσκηση και εργασία!

ΚΑΛΟΥΜΕ:

  • Τους υποψηφίους μαθητευόμενους απ’ όλα τα σχολεία τα οποία έχουν μείνει εκτός μαθητείας λόγω ελλείψεων σε αναπληρωτές καθηγητές, σε διαμαρτυρία την Πέμπτη 25/11 στις 10.00 στην Πλατεία Λαού (Ωδείο) για να πάμε από εκεί στην Περιφερειακή Διεύθυνση!
  • Καθηγητές, γονείς, εργατικά σωματεία και φορείς να στηρίξουν τον αγώνα μας. Βράζουμε όλοι στο ίδιο καζάνι, η αλληλεγγύη σας είναι το μεγαλύτερο μας όπλο!

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να λυθούν άμεσα τα προβλήματα που εμποδίζουν την διεξαγωγή του Μεταλυκειακού Έτους της μαθητείας σε όλα τα σχολεία της Λάρισας. Άμεση πρόσληψη καθηγητών!
  • Να σταματήσει το χρόνιο πρόβλημα των ελλείψεων στα σχολεία. Να καλυφθούν επιτέλους όλα τα κενά. Σήμερα είμαστε εμείς αύριο θα είναι κάποιος άλλος!
  • Με ευθύνη κράτους και υπουργείου να οργανωθεί καλύτερα η προετοιμασία και η διεξαγωγή του προγράμματος. Να πάψουν οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής, να πάψει το μπαλάκι της ατομικής ευθύνης και σε αυτόν τον τομέα!
  • Να δοθεί παράταση για την έναρξη των συμβάσεων σε όλους όσους έχει πάει πίσω το πρόγραμμα τους λόγω της μη έγκρισης των σχολείων τους!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!

Μαθητευόμενοι 7ου ΕΠΑΛ Λάρισας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ