ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΔΩ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΤΕΛΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Το μήνυμα του μητροπολίτη Λάρισας και Τυρνάβου Ιερώνυμου από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Θεσσαλίας

Αρτοκλασία τελέστηκε σήμερα το πρωί ανήμερα της εορτής της Αγ. Αικατερίνης από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λάρισας κ. κ. Ιερώνυμο στο παρεκκλήσι της Αγίας Αικατερίνης που βρίσκεται στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Θεσσαλίας , Δομής Αμπελώνα του Παραρτήματος Α.μεΑ. Λάρισας παρουσία της πρόεδρου κ. Δήμητρας Παππά, του προσωπικού και των παιδιών της δομής και του ειδικού σχολείου.

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας επισκέφτηκε για πρώτη φορά σήμερα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης με αφορμή τον εορτασμό της Αγίας Αικατερίνης, ο οποίος ενημερώθηκε για το έργο που υλοποιείται και τις ανάγκες που υπάρχουν από την κ. Παππά.

Συνομιλώντας με τα παιδιά χρησιμοποίησε το παράδειγμα του βίου της Αγίας Αικατερίνης για να τα ενθαρρύνει να προσπαθούν και να μαθαίνουν όσα το δυνατόν περισσότερα μπορούν από τους εκπαιδευτές του Κέντρου.

Η κ. Δήμητρα Παππά δήλωσε ότι η σημερινή συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας  βελτιστοποίησης της καθημερινότητας και εν γένει της ζωής των Α.μεΑ. λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι όμορφο να πληθαίνουν οι αγκαλιές, είναι ελπιδοφόρο να περπατάμε στο ίδιο μονοπάτι, είναι δημιουργικό να έχουμε κοινό στόχο, είναι αποδοτικό να ενώνονται τα χέρια… Ευχαριστούμε θερμά τον Σεβασμιότατο κ.κ. Ιερώνυμο για τη μεγάλη του αγκαλιά, για την συμπόρευση του προς ένα κοινό στόχο… τη λύτρωση από τον πόνο και τον στιγματισμό της διαφορετικότητας.

Τον ευχαριστούμε που σήμερα ανήμερα του εορτασμού της Αγ. Αικατερίνης, στο παρεκκλήσι μας,  μας έτεινε χείρα βοήθειας στη γνώση».

Παίρνοντας το λόγο ο Μητροπολίτης Λαρίσης κατήγγειλε: «Πρόσφατα έγινε μία μεγάλη απρέπεια. Ακούστηκε ότι οι ανάπηροι είναι είτε σημαδεμένοι από το Θεό ή για όσους δεν πιστεύουν, ατυχήματα της φύσης. Όταν τέτοιες δηλώσεις ακούγονται στην Ελλάδα του 21ου αιώνα θα πρέπει να κατεβάζουμε τα κεφάλια από ντροπή, ιδίως εμείς της Εκκλησίας, που αν και δεν ευθυνόμαστε για τις δηλώσεις αυτές και προφανώς δεν έχουν σχέση με εμάς, παρά ταύτα προσβάλλουν μια χώρα με συγκεκριμένο πολιτισμό και συγκεκριμένη παράδοση αιώνων. Τα παιδιά εδώ ίσως είναι τα πιο τέλεια δημιουργήματα του Θεού, από την άποψη ότι έχουν τα ουσιαστικότερα και τρυφερότερα συναισθήματα. Δεν ξέρουν να υποκριθούν, δεν ξέρουν να κρυφτούν. Αυτό που τους ζητάς το δίνουν απλόχερα και κυρίως με αγάπη». Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στους υπευθύνους της δομής λέγοντας χαρακτηριστικά: «Βέβαια, οι άνθρωποι που είναι εδώ ενδεχομένως και να καταβάλουν πολλαπλάσιο κόπο…. Όμως αυτό συνάμα είναι η ευκολία. Μπορείς και τα διαβάζεις, μπορείς και να καταλαβαίνεις τι θέλουν και μπορείς να προσαρμόζεσαι εσύ σε αυτά. Τα παιδιά λοιπόν αυτά που είναι παιδιά με αυξημένα χαρίσματα και όχι με ειδικές ανάγκες, εμείς τα αγαπάμε περισσότερο. Θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν πολλά για να στηριχθούν αυτοί οι χώροι έτσι ώστε αυτά που υπάρχουν ως ανάγκες στην περιοχή μας, όχι μόνο να αντιμετωπιστούν και να καλυφθούν πλήρως, αλλά και να δημιουργούνται οι υποδομές ώστε οι γονείς να νιώθουν την  ασφάλεια ότι και μετά από την έξοδό τους από τη ζωή αυτή τα παιδιά τους θα είναι σε καλά χέρια, σε ασφαλές περιβάλλον και ότι πραγματικά η ζωή που τους επιφυλάσσεται θα είναι αντάξια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ