ΤΥΡΝΑΒΟΣ: ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ανακοίνωση του δήμου Τυρνάβου

Με απόλυτη επιτυχία και σημαντική συμμετοχή, τηρουμένων παράλληλα όλων των υγειονομικών μέτρων, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση-διάλεξη του Δήμου Τυρνάβου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου και κατά την είσοδο ήταν απαραίτητο το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Την εκδήλωσε χαιρέτησε ο Δήμαρχος Τυρνάβου, Γιάννης Κόκουρας ο οποίος αναφέρθηκε στο ρόλο της γυναίκας στην σύγχρονη κοινωνία, καταδικάζοντας τα φαινόμενα άσκησης βίας σε βάρος των γυναικών.

Συγκίνηση προκάλεσε ο χαιρετισμός-τοποθέτηση του εμπνευστή της εκδήλωσης, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργου Σακούτσιου, ο οποίος αναφέρθηκε με ιδιαίτερη ευαισθησία στο φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών και των πρόσφατων γυναικοκτονιών.

Συγχρόνως, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τόσο όλες τις ομιλήτριες όσο και το πλήθος κόσμου που παραβρέθηκε.

Οι εισηγήσεις υπήρξαν εξόχως ουσιαστικές και άκρως ενδιαφέρουσες, βοηθώντας να αναπτυχθεί έντονος προβληματισμός και να εξαχθούν σημαντικότατα συμπεράσματα στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Τέλος, συγκλονιστική ήταν η παράσταση των μαθητών του ΓΕΛ Τυρνάβου για την Παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών.

Ο Δήμος Τυρνάβου δεσμεύεται με αίσθημα ευθύνης να διοργανώσει παρόμοιες εκδηλώσεις στο μέλλον για αντίστοιχα φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com