ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΔΙΕΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ!

Ανακοίνωση της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή για την πανδημία

Δεκάδες θάνατοι με αυξητική τάση καθημερινά. Ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ λόγω έλλειψης κλινών, κάποιοι εκ των οποίων καταλήγουν ενώ άλλοι αναμένουν ακόμη και σε ράντζα. Απελπιστικές περιγραφές των μαχόμενων υγειονομικών και δραματικές εκκλήσεις για την υποστελέχωση της δημόσιας υγείας. Υγειονομικό προσωπικό εξαντλημένο.

Μαζική δολοφονία μέσα από μια δήθεν νοσηλεία!
Στις τελευταίες εφημερίες στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας μετράμε πλέον ασθενείς που αναγκάζονται να νοσηλεύονται εκτός Μ.Ε.Θ. λόγω έλλειψης διαθέσιμων κλινών και ράντζα να στήνονται στους διαδρόμους, ενώ ο μέσος όρος κρουσμάτων την τελευταία βδομάδα ανέρχεται στους 497.14 συνανθρώπους μας ( πιο αναλυτικά : 200.86 στη Λάρισα, 151.71 στη Μαγνησία, 68.43 στα Τρίκαλα και 76.14 στην Καρδίτσα).

Και όμως η κυβέρνηση και η Περιφερειακή Αρχή εξακολουθούν με θράσος να ισχυρίζονται ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη και να προσπαθούν να διαφημίσουν τους δήθεν “ευεργέτες” του ιδιωτικού τομέα που …. άραγε πότε, πως και με ποιο τίμημα ακριβώς, θα συνδράμουν προς ενίσχυση του συστήματος υγείας. Άραγε στους πόσους νεκρούς θα σταματήσει η κατάσταση να είναι διαχειρίσιμη; Στους πόσους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ; Στα πόσα ράντζα; Ή «διαχείριση» θα επιτευχθεί με νέα κατασταλτικά μέτρα και νέους διαχωρισμούς βασισμένους στο δόγμα της «ατομικής ευθύνης»;

Την ίδια στιγμή, αυτοί που δήθεν κόπτονται για την υγεία του λαού, προχωρούν ως “πληρωμένοι εκτελεστές” τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, με την προώθηση των ΣΔΙΤ ( συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα) , προς όφελος των μεγάλων ιδιωτικών κεφαλαίων που ήδη κατέχουν ένα τεράστιο κομμάτι της “πίτας” του συστήματος περίθαλψης και ετοιμάζονται και για ακόμη μεγαλύτερο φαγοπότι εις βάρος της υγείας της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού και φυσικά των πιο φτωχών και λαϊκών στρωμάτων, τα οποία βιώνουν ήδη μια ασφυκτική κατάσταση σε όλα τα επίπεδα, από την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις, την εργοδοτική τρομοκρατία και την ανεργία. Ένα ειδικό μνημόνιο για την υγεία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη καλυπτόμενο πίσω από επιστημονικοφανή μέτρα και κατευθύνσεις, ολοκληρώνοντας τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας και την εκχώρηση βασικών του υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα. Πίσω από τον εν λόγω σχεδιασμό βρίσκεται το πολιτικό προσωπικό της ΝΔ και οι οικονομικοί του ταγοί, που από διάφορα πόστα (βουλευτές ιδιοκτήτες κλινικών, πολιτικά στελέχη στελέχη σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, πολιτικοί «φίλοι» του κυβερνώντος κόμματος και μεγαλομέτοχοι εταιριών υγείας κτλ). Το έγκλημα έχει πρόσωπο και όνομα.

Ταυτόχρονα έχουν ξεκινήσει εκστρατεία τρομοκράτησης των μαχόμενων υγειονομικών που αποκαλύπτουν την πραγματικότητα στον χώρο της υγείας, που καταγγέλουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, μαζί με την εξίσου εγκληματική συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ, και μάχονται με κινητοποιήσεις και απεργίες ενάντια στα σχέδια τους. Το παράδειγμα με την απειλή για πειθαρχική δίωξη της διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου στον πρόεδρο της Ένωσης Γιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας, μόνο και μόνο γιατί τόλμησε να μιλήσει για την τραγική κατάσταση του νοσοκομείου της πόλης είναι χαρακτηριστικό, και όχι το μοναδικό.

Εξακολουθούν προκλητικά να απορρίπτουν τις προτάσεις των νοσοκομειακών γιατρών για πραγματική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας εφαρμόζοντας την άκρως επικίνδυνη πολιτική της ανακύκλωσης και των μετακινήσεων, του στυψίματος κυριολεκτικά του αποδεκατισμένου προσωπικού, της απογύμνωσης της Π.Φ.Υ.. Εξακολουθούν επίσης στην άρνηση της λήψης όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας για τη μείωση της διασποράς στα ΜΜΜ και τους χώρους δουλειάς. Αντί για αυτό ουσιαστικά προχώρησαν σε ένα «μίνι lock down» εναντίον μιας σειράς επαγγελματιών, αναγκάζοντάς τους να πληρώνουν και οι ίδιοι το κόστος.

Το υγειονομικό προσωπικό που μπαίνει στην τρίτη σεζόν που αντιμετωπίζει συνθήκες πανδημικού κύματος και είναι εξαντλημένο, όχι μόνο δεν έχει ενισχυθεί με νέες προσλήψεις αλλά αποδυναμώνεται εκ των πραγμάτων. Την ίδια ώρα έξι χιλιάδες ανεμβολίαστοι υγειονομικοί έχουν βγει σε διαθεσιμότητα και άλλοι επτά χιλιάδες περίπου πανελλαδικά με σύμβαση ορισμένου χρόνου, οι οποίοι πήραν μια ελάχιστη παράταση ύστερα από πίεση μέχρις τις 31 Δεκεμβρίου, για το μετά δεν γνωρίζουν τίποτα.

Οι ψυχροί αριθμοί υποδηλώνουν ένα πράγμα. Ο κόσμος που σήμερα χάνει τη ζωή του πεθαίνει επειδή δεν υπάρχει επαρκής νοσηλευτική στήριξη. Στο ψηλότερο ως τώρα κύμα έξαρσης της πανδημίας (τέλος Μαρτίου 2021 στην Νότια Ελλάδα, τότε που είχε εμβολιασθεί μόνο ένα μικρό μέρος του πληθυσμού) οι συνολικά νοσηλευόμενοι ποτέ δεν ξεπέρασαν τους 6.000 και από αυτούς όσοι χρειάστηκαν ΜΕΘ ποτέ δεν ξεπέρασαν τους 950 ταυτόχρονα. Κι όμως, οι απώλειες είναι τραγικές γιατί είναι σαφής κυβερνητική απόφαση η αλλαγή του χάρτη συνολικά στις παροχές υγείας.

Επιδιώκουν απροκάλυπτα “να βγάλουν την ουρά τους απ’έξω” και μάλιστα να βγουν “αθώοι” και “υπεύθυνοι”, ρίχνοντας στην “αρένα” ως “μονομάχους” τους υπηκόους τους να διχάζονται και να σφάζονται μεταξύ τους καθημερινά για τις απαγορεύσεις επί απαγορεύσεων, για τα πρόστιμα, για τα μέτρα και τα νέα μέτρα και τα πιο νέα μέτρα κλπ…

Το έγκλημα είναι προδιαγεγραμμένο και οι ευθύνες Κυβέρνησης και Περιφερειακής Αρχής βαρύτατες.

ΩΣ ΕΔΩ ! ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΔΙΕΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ!

Είναι όρος ζωής για την κοινωνική πλειοψηφία να διασαλευτεί η κυβερνητική σταθερότητα. Να πέσει η κυβέρνηση που θυσιάζει ανθρώπους για τον μεγαλύτερο αναπροσανατολισμό που έγινε ποτέ στις παροχές υγείας, προς όφελος του ιδιωτικού κεφαλαίου. Είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να δυναμώσουμε τώρα τους αγώνες μας για να προστατευτεί η υγεία και η ζωή μας, η αξιοπρέπεια μας. Με κοινούς, μαζικούς, ταξικούς αγώνες, στους οποίους θα μπει ως προμετωπίδα η ανάγκη για ένα δημόσιο σύστημα περίθαλψης για όλον τον λαό, σε μια κοινωνία απαλλαγμένη από τα δεσμά των αγορών, του κέρδους και των αναγκών του κεφαλαίου. Αγώνες που θα συναντώνται με αυτούς των εργατών της COSCO και της ΛΑΡΚΟ, των ντελιβεράδων, του λαού της Μαγνησίας ενάντια στα σχέδια της LAFARGE, του λαού της Καρδίτσας για την προστασία των Αγράφων, όλων των κινημάτων για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος, για τη γη και την ελευθερία, για την υγεία και τις ζωές μας!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ :

Κανένας ασθενής σε ράντζο! Κανένας διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ! Καμία συγχώνευση, κλείσιμο τμημάτων –κλινικών –νοσοκομείων. Κανένας περιορισμός χειρουργείων, διαγνωστικών και ιατρικών πράξεων, καμία μετατροπή δημόσιου νοσοκομείου σε κοβιντάδικο.
Επίταξη ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα υγείας, δηλαδή των μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων και όχι επικοινωνιακές φούσκες με επιστρατεύσεις κάποιων λίγων αυτοαπασχολούμενων ιδιωτών γιατρών κάτι που ήδη έχει αποτύχει πανηγυρικά δύο φορές ως τώρα.
Μαζικές προλήψεις μόνιμων γιατρών ώστε να καλυφθεί το σύνολο των κενών οργανικών θέσεων και να επαναλειτουργήσουν τα νοσοκομεία που έχουν κλείσει.
Μονιμοποίηση τώρα όλων των επικουρικών και συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Να προσληφθούν ΤΩΡΑ το σύνολο των ειδικευόμενων γιατρών που είναι στις λίστες αναμονής.
Να ενισχυθεί με μόνιμες προσλήψεις και υποδομές και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που αποσαρθρώνεται τελείως.
Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις σχολές και στα ΜΜΜ.
Επιστροφή όλων των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας. Κανείς δεν περισσεύει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ