Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΗΤΣΙΟΥ

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και ο σύλλογος διδασκόντων του 14ου Γυμνασίου Λάρισας

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις για την απώλεια της εκπαιδευτικού Αγγελικής Μήτσιου εξέδωσαν τόσο η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Λάρισας στο ψηφοδέλτιο της οποίας συμμετείχε η άτυχη εκπαιδευτικός, όσο και ο σύλλογος διδασκόντων του 14ου Γυμνασίου Λάρισας στο οποίο δίδασκε.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Στο κείμενο της παράταξης αναφέρονται τα εξής:

“Η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Λάρισας με αισθήματα βαθιάς θλίψης αποχαιρετά την αγαπημένη συναδέλφισσα και συντρόφισσα Αγγελική Μήτσιου. Ο πρόωρος θάνατός της στερεί από την εκπαίδευση μια αφοσιωμένη εκπαιδευτικό. Κινούμενη πάντα από την πηγαία και ειλικρινή αγάπη στους μαθητές της έδωσε πάντα τον τίμιο και ασυμβίβαστο αγώνα για να έχουν όλα τα παιδιά μας την παιδεία και το μέλλον που τους αξίζει.

Μέσα από την δράση της στο σχολείο και στο σωματείο μας πάλεψε με ανιδιοτέλεια για την βελτίωση των συνθηκών στην εκπαίδευση αλλά και συνολικά για την αλλαγή των όρων διαβίωσης των εργαζομένων και των παιδιών τους.

Η αγαπημένη μας συντρόφισσα αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό σε μια στιγμή που και πάλι η εκπαίδευση δοκιμάζεται σκληρά από εκείνους που για την παιδεία, στην καρδιά και το νου τους, δεν υπάρχει «μήτε κλώνος μήτε ανθός», από εκείνους που για τους μαθητές μας «δάκρυο ποτέ δεν έβγαλαν». Θα μας λείψει και στην τάξη και στους αγώνες.

Στην οικογένειά της, τον σύζυγό της Γιάννη και την κόρη τους Μαρία, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια. Μικρή ίσως παρηγοριά, αλλά η απώλειά της είναι απώλεια για όλους μας. Η στάση ζωής που επέλεξε, οι αγώνες της με την μεριά του δίκιου και στο πλευρό των μαθητών και των συναδέλφων της είναι για όλους μας ένα ακόμα μάθημα. Χρέος μας να συνεχίσουμε το ίδιο αταλάντευτα”.

ΤΟ 14ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Στην ανακοίνωση του συλλόγου διδασκόντων του 14ου Γυμνασίου αναφέρονται τα παρακάτω:

“Ο Σύλλογος καθηγητών του 14ου Γυμνασίου Λάρισας εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια της εκλεκτής συναδέρφου, φιλολόγου, Αγγελικής Μήτσιου. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή της.

Αντί στεφάνου αποφασίστηκε να κατατεθεί χρηματικό ποσό για την  ενίσχυση των Συσσιτίων του Ιερού Ναού των Τεσσαράκοντα Μαρτύρων”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ