ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΚΟΝΤΕΪΝΕΡ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ ΣΤΟ ΜΕΣΟΧΩΡΙ – ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΖΗΤΑ Ο Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

Ολοσχερώς καταστράφηκε χθες από πυρκαγιά που ξέσπασε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ένα κοντέινερ που φιλοξενούσε σεισμόπληκτους στο Μεοσχώρι Ελασσόνας. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Π.Υ. και σε επίσημη ανακοίνωση του σώματος αναφέρονται τα εξής: “Κατεσβέσθη πυρκαγιά σε προκατασκευασμένη οικία (κοντέινερ), στην Τ.Κ. Μεσοχωρίου, του δήμου Ελασσόνας Λάρισας. Επιχείρησαν 8 πυροσβέστες με 4 οχήματα”.

Η φωτιά προκάλεσε πολιτική κόντρα με τον πρώην δήμαρχο που επισκέφθηκε το Μεσοχώρι να αναζητά ευθύνες και να καλεί Εισαγγελέα και Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης να επέμβουν.

Ο Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

Σε ανακοίνωση του κ. Ευαγγέλου αναφέρονται τα παρακάτω:

“Αμέσως μετά τον καταστροφικό σεισμό της 3ης Μαρτίου, είχαμε ζητήσει από την δημοτική αρχή να προχωρήσει σε μια σειρά παρεμβάσεων, προκειμένου να καταστεί όσο το δυνατόν πιο ανθρώπινη η διαβίωση των συνδημοτών μας στα σεισμόπληκτα χωριά.
Αντ΄αυτού το μόνο που είδαμε και που βιώνουν οι κάτοικοι σε καθημερινή βάση είναι η πλήρης αδιαφορία της δημοτικής αρχής Γάτσα.
Επειδή σήμερα από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα για να μην επαναληφθούν στο μέλλον παρόμοια τέτοια δυσάρεστα γεγονότα ζητάμε:
-Την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα αλλά και πραγματογνωμόνων του Υπ. Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να εξεταστεί η ποιότητα κατασκευής όλων αυτών των υποδομών σε σχέση με το υπέρογκο κόστος που παρουσίασε η δημοτική αρχή για την κατασκευή τους.
-Ζητούμε έλεγχο για την σταθεροποίηση του οδοστρώματος και των βάσεων στήριξης των οικίσκων
-Τον άμεσο έλεγχο των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων
-Τον άμεσο έλεγχο των υποδομών πυρόσβεσης και των κοστολογίων που παρουσίασε η δημοτική αρχή, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ανταποκρίνονται στις τρέχουσες τιμές της αγοράς.
Θα θέλαμε επίσης να ενδιαφερθούν οι αρμόδιες αρχές για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τις συνθήκες διαβίωσης των συμπολιτών μας.
Να σημειώσουμε ότι στην περιοχή δεν υπάρχει ούτε μια εξωτερική βρύση παρά τις εκκλήσεις των πολιτών προς την δημοτική αρχή, η οποία φέρει ακέραια την ευθύνη για την σημερινή εξέλιξη.
Αν υπήρχαν εξωτερικές βρύσες η φωτιά θα μπορούσε να σβηστεί άμεσα.
Οι κάτοικοι από την πρώτη στιγμή είχαν επισημάνει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούν, αλλά και εμείς ως υπεύθυνη παράταξη είχαμε μεταφέρει στην δημοτική αρχή τα προβλήματα τους.
Σήμερα δύο οικίσκοι κάηκαν στο Μεσοχώρι.
Βρεθήκαμε την ώρα της κατάσβεσης της πυρκαγιάς με τον δημοτικό σύμβουλο Ποταμιάς κ. Ν. Λιάρο και τον πρόεδρο του χωριού Γ. Ζαρλαδάνη, δίπλα στον συντοπίτη μας κ. Ν. Τζανάρα ο οποίος έχασε από την πυρκαγιά τον οικίσκο στον οποίο διέμενε.
Στη διάρκεια της παραμονής μας στο Μεσοχώρι συζητήσαμε με τους σεισμόπληκτους κατοίκους και τους υποσχεθήκαμε ότι θα αναδείξουμε για άλλη μια φορά τα προβλήματα τους απαιτώντας άμεσες λύσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ