ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΣΚΥΛΩΝ ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ

Ανακοίνωση – καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Τυρνάβου με αφορμή τις αποτρόπαιες πράξεις, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων του χωριού

H Λαϊκή Συσπείρωση Τυρνάβου καταδικάζει τις μαζικές δολοφονίες σκύλων που πραγματοποιήθηκαν στο Δαμάσι τις προηγούμενες μέρες, σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή Τυρνάβου να αναλάβει τις ευθύνες της και να κινηθεί άμεσα βάσει του νόμου, όπως έχει υποχρέωση για να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι.
Η Δημοτική Αρχή ολιγώρησε όταν συνέβη το πρώτο περιστατικό δηλητηριάσεων ζώων, με συνέπεια να αποθρασυνθούν οι δολοφόνοι ζώων και μέσα σε λίγες μέρες να συμβεί και δεύτερο κύμα δηλητηριάσεων στο Δαμάσι.

Το θέμα των αδέσποτων χρειάζεται ολοκληρωμένη προσέγγιση για να μπορέσει να διευθετηθεί.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τύρναβου διεκδικεί :

Την άμεση διαμόρφωση και ανακατασκευή των εγκαταστάσεων των Παλαιών Σφαγείων Αμπελώνα ώστε να μετατραπούν σε σύγχρονη Δημοτική Κτηνιατρική Κλινική , πλήρως εξοπλισμένη και στελεχωμένη με μόνιμο επιστημονικό προσωπικό, όπως ορίζεται στις διατάξεις ν.604/1977 και του π.δ. 463/1978, ώστε τα αδέσποτα ζώα να έχουν την περίθαλψη που χρειάζονται για να έχουν αξιοπρεπείς όρους ευζωίας .

Πλήρη κρατική μέριμνα στα πλαίσια της οποίας να αποδοθούν στους δήμους όλα τα απαραίτητα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για το πρόβλημα των αδέσποτων (περισυλλογή, καταγραφή, σήμανση, κλινικός-εργαστηριακός έλεγχος υγείας, αποπαρασίτωση, στείρωση, εμβολιασμός, υιοθεσία ή επανατοποθέτηση των αδέσποτων)

Επαρκή χρηματοδότηση και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (κτηνίατροι, διοικητικοί υπάλληλοι, εκπαιδευτές κ.α.).

Δημόσια και δωρεάν περίθαλψη για όλα τα ζώα.

Τοποθέτηση ειδικών δοχείων σίτισης και νερού σε κεντρικά σημεία σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Τύρναβου.

Ενημερωτική καμπάνια για τα αδέσποτα, την ανάγκη υιοθεσίας και γενικότερα καλλιέργεια συνείδησης υπεύθυνου «ιδιοκτήτη» ζώων συντροφιάς. Συνεχής ενημέρωση για την αναγκαιότητα της σήμανσης (τσιπ) & καταγραφής όλων των ζώων του Δήμου, διατηρώντας ενημερωμένο το σχετικό μητρώο του Δήμου Τυρνάβου.

Άμεση καταδίκη των περιστατικών δολοφονίας και κακοποίησης αδέσποτων ζωών είτε πρόκειται για ενεργητική αλλά εξίσου και για παθητική κακοποίηση τους (π.χ. ακατάλληλοι χώροι, στενά κλουβιά, έλλειψη καθημερινής άσκησης, περιπάτου) και καμία συγκάλυψη ευθυνών.

Λαϊκή Συσπείρωση Τυρνάβου

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Στέλιος Χατζηκράχτης
Διαμάντω Μπάσμπα
Στέλιος Τσικριτσής
Νίκος Μπαντόγιας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ