ΑΠ. ΚΟΜΝΟΣ: ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΣΤΗΝΟΥΝ ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΜΗΝΥΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΓΙΑΤΡΩΝ

Σοκάρει η μαρτυρία του διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Απόστολου Κομνού. Όπως αποκαλύπτει στο iefimerida.gr, δικηγορικά γραφεία έχουν στήσει «φάμπρικα» μηνύσεων κατά νοσοκομείων και γιατρών και προτρέπουν πολίτες να στραφούν εναντίον τους για να πάρουν αποζημιώσεις.

«Αντιεμβολιαστική μπίζνα σε βάρος των γιατρών»
«Εδώ στη Λάρισα η μονάδα μας είναι από το 1997. Ο κόσμος μας γνωρίζει. Μας λένε λοιπόν οι πολίτες, συγγενείς ασθενών οι οποίοι κατέληξαν στη μονάδα μας, ότι τους παίρνουν δικηγορικά γραφεία για να στραφούν εναντίον των γιατρών και του νοσοκομείου για να πάρουν αποζημιώσεις και τέτοια εξωφρενικά πράγματα. Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στη Λάρισα. Έχουν στήσει “μπίζνα” σε βάρος των γιατρών και των νοσοκομείων με αφορμή την πανδημία» σημειώνει ο κ. Κομνός, και προσθέτει:

«Ένα χαρακτηριστικό περιστατικό που συνέβη εδώ στο νοσοκομείο αφορά σε δικηγόρο ο οποίος επικοινωνούσε με την κόρη και τη γυναίκα ασθενούς και τις προέτρεπε να μην επιτρέψουν τη διασωλήνωση του ανθρώπου τους. Εμείς, φυσικά, καλέσαμε τον εισαγγελέα, τον ενημερώσαμε και ενημερώσαμε και τον ίδιο τον ασθενή, ο οποίος υπέγραψε να διασωληνωθεί. Ο άνθρωπος ήταν σύμφωνος. Ήθελε να διασωληνωθεί, αλλά ο δικηγόρος πίεζε. Στη συνέχεια, ο ίδιος δικηγόρος πίεζε τους συγγενείς να κάνουν νεκροτομή για να αποδειχθεί ότι ο άνθρωπος που κατέληξε δεν είχε κορωνοϊό».

«Εμπιστευτείτε τους γιατρούς»
Με την κοινωνία της Λάρισας να παρακολουθεί σοκαρισμένη την είδηση ότι σήμερα δύο άνδρες, ηλικίας 65 και 64 ετών, έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό, αρνούμενοι να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, ο Απόστολος Κομνός απευθύνει έκκληση στους πολίτες τις περιοχής να εμβολιάζονται, να εμπιστεύονται τους γιατρούς και να μην ακούν τις συμβουλές τσαρλατάνων και θρησκόληπτων:

«Οι πολίτες που δεν εμβολιάζονται χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν αυτοί οι οποίοι φοβούνται να εμβολιαστούν, και είναι μεγάλη κατηγορία. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν αυτοί που αρνούνται τον εμβολιασμό για θρησκευτικούς λόγους. Υπάρχει μεγάλη θρησκοληψία στην περιοχή μας και έχουμε δει πολύ κόσμο να αρνείται τη διασωλήνωση και να πεθαίνει στις μονάδες επειδή έτσι θέλει ο Θεός. Και το θέλει και η οικογένεια. Και υπάρχει και η τρίτη κατηγορία, που είναι και η πιο επικίνδυνη, είναι με τους ανθρώπους που ακούνε διαφόρους, σε κάτι περίεργα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι οποίοι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει ο κορωνοϊός, ότι από άλλα αίτια πεθαίνει ο κόσμος, δεν πιστεύουν στον εμβολιασμό, δεν πιστεύουν στη διασωληνωση. Αυτοί είναι που μηνύουν γιατρούς, μηνύουν νοσοκομεία. Είναι επικίνδυνοι».

«Μην ακούτε τους τσαρλατάνους»
Καταλήγοντας, ο Απ. Κομνός επισημαίνει:

«Εάν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη του ασθενούς προς τον γιατρό του είναι αδύνατον να κάνεις ιατρική. Πώς μπορείς να κάνεις ιατρική κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Προτρέπω τους πολίτες να εμβολιαστούν και να μην ακούνε τους τσαρλατάνους. Η επιστήμη είναι πάνω από όλα. Να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας. Να έχουν εμπιστοσύνη στα νοσοκομεία και τους γιατρούς. Αφιερώνουμε ώρες ολόκληρες και δίνουμε μάχες για αυτά τα περιστατικά. Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να κερδίσουν τη μάχη με τον κορωνοϊό.

Όσοι θέλουν να μείνουν σπίτι στην πρώτη φάση να ακούν τον γιατρό τους. Να μετρούν την αιμοσφαιρίνη τους. Όταν αυτή πέσει κάτω από το 94, να πηγαίνουν αμέσως στο νοσοκομείο. Και να εμπιστευτούν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό».

iefimerida.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ