ΡΟΝΑΛΝΤΙΝΙΟ: Η ΠΤΩΣΗ ΜΕ ΑΛΚΟΟΛ – ΕΘΙΣΜΟΥΣ – ΧΡΕΗ – ΦΥΛΑΚΗ

Στη πρώτη δεκαετία του millenium, οι ντρίμπλες, τα γκολ του, εκείνο το χαμόγελο της ποδοσφαιρικής ευτυχίας με την φανέλα της Μπαρτσελόνα, θα μείνουν αξέχαστα στο μυαλό, την μνήμη όλων των ποδοσφαιρόφιλων του πλανήτη. Ο Ροναλντίνιο αποτέλεσε τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή των 00’s, ανάγκασε μέχρι και τους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης να τον χειροκροτήσουν στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η ζωή του δεν θυμίζει σε τίποτα τις χρυσές ημέρες του παρελθόντος. Ο 42χρονος, πλέον, «Ρόνι» έχει βυθιστεί στο αλκοόλ, σε διάφορους εθισμούς, στα χρέη ενώ το 2020 φυλακίστηκε για πέντε μήνες στη Παραγουάη!

Της φυλακής τα σίδερα
Το… απώγειο της κατάντιας για τον Ροναλντίνιο ήρθε στις 5 Μαρτίου του 2020. Λόγω χρεών προς το δημόσιο, καθώς για αρκετά χρόνια δεν πλήρωνε την εφορία, του είχε απαγορευθεί η έξοδος από την χώρα.

Όταν μαζί με τον αδελφό του επιχείρησαν να περάσουν τα συνόρα της Παραγουάης με πλαστά διαβατήρια συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη φυλακή! Για 32 ημέρες ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ παρέμεινε έγκλειστος και αγωνιζόταν στα γηπεδάκια 5Χ5 για να του παρέχουν μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού! Μετά από τον ένα μήνα στην φυλακή και αφού πρώτα πλήρωσε εγγύηση 1.5 εκατομμυρίων ευρώ, εξέτισε την υπόλοιπη ποινή κλεισμένος σε δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείου.

Όταν επέστρεψε στην πατρίδα του έτυχε αποθεωτικής υποδοχής στο αεροδρόμιο από τους συμπατριώτες του, οι οποίοι τον λατρεύουν ακόμη. To 2020 γενικά δεν ήταν η χρονιά του, καθώς «κόλλησε» κορονοϊό, όπως και η μητέρα του που χρειάστηκε να μπει στην εντατική για να παραμείνει στη ζωή.

Εθισμένος στο αλκοόλ και το σεξ
Ο Ροναλντίνιο τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε ένα party animal χωρίς όρια, με έναν τρόπο ζωής που προκαλεί αρκετά προβλήματα στην υγεία του και αρχίζει να θυμίζει έντονα τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Όπως έχουν δηλώσει κατά καιρούς άνθρωποι του στενού του περιβάλλοντος:

«Πλέον κάθε μέρα είναι για εκείνον σαν ένα πάρτι, αλλά είναι θλιμμένος. Διοργανώνει μπάρμπεκιου, αναζητά συντροφιά σε όποιον να ‘ναι και έχει γίνει αλκοολικός. Πίνει κάθε μέρα με το που ανοίγει τα μάτια του. Πίνει ό,τι βρει μπροστά του, τζιν, βότκα, ουίσκι, μπύρες και το κάνει ασταμάτητα μέχρι να κοιμηθεί. Και την επόμενη ξανά το ίδιο. Ζει σε ένα φρούριο με ό, τι χρειάζεται. Έχει μια τεράστια καρδιά και προσπαθεί να είναι γενναιόδωρος με τους φίλους του, αλλά δεν είναι όλοι πραγματικoί και δεν βλέπουν ότι κάνει πολύ κακό στον εαυτό του».

Παραγωγός της trap και πρωταγωνιστής σε βίντεο κλιπ
Η πιο πρόσφατή ενασχόληση του είναι με την μουσική. Πρωταγωνίστησε σε ένα βίντεοκλιπ δίπλα σε ημίγυμνα μοντέλα αλλά το πράγμα το βλέπει πιο σοβαρά, καθώς θέλει να επενδύσει στην ανάπτυξη της trap!

«Η σάμπα και η παγόδα ήταν πάντα μαζί μου γιατί βρίσκονται κοντά στο ποδόσφαιρο, αλλά είναι επίσης κοντά στη rap, το hip hop και την trap. Το Tropa de Bruxo είναι ένα project ανάμεσα σε μένα και στο Wusta Studio. Θέλω να αναδείξω νέους καλλιτέχνες, αλλά και να ωθήσω ακόμα και ήδη γνωστούς μουσικούς να γίνουν καλύτεροι. Η μουσική ήταν πάντα κομμάτι της ζωής μου και μεταμορφώνω κομμάτια της καθημερινότητας μου σε μουσική. Οπότε, μπορείτε να περιμένετε πολλές συνεργασίες, σε συνδυασμό βέβαια με τα οκτώ τραγούδια που θα κάνουμε. Θέλω όλοι να ασχοληθούν με την trap μουσική».

Kινδυνεύει με εκ νέου φυλάκιση λόγω διατροφής
Πάντως παρά τα όποια σχέδιά του, στην Βραζιλία αναφέρουν πως κινδυνεύει εκ νέου με φυλάκιση. Ο Ροναλντίνιο συζούσε με δύο συντρόφους και όταν χώρισε με την μία, έδινε μηνιαία διατροφή 1.700 ευρώ. Τους τελευταίους μήνες, όμως, δεν έχει καταβάλλει το ποσό και οι αρχές του παρέδωσαν κλήτευση δικαστηρίου, για να ενημερωθεί επίσημα για την προθεσμία πληρωμής διατροφής στις 11 Νοεμβρίου, μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες να τον εντοπίσουν.

Η σχέση ζωής με τον Μέσι και η φημολογούμενη βοήθεια
Στις πολύ δύσκολες στιγμές του, τον καιρό της φυλακής στη Παραγουάη, ο Ροναλντίνιο φημολογείται πως πήρε σημαντική βοήθεια από τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος πλήρωσε την νομική του εκπροσώπηση για να αφεθεί ελεύθερος ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, πλήρωσε και κάποια από τα χρέη του στην Βραζιλία. Είτε όντως συνέβη έτσι, είτε όχι, οι δύο αστέρες που έχουν συνδέσει το όνομά τους με την Μπαρτσελόνα, διατηρούν μία πολύ ξεχωριστή σχέση. Μια φιλία ζωής.

Ο Μέσι σε ανύποπτο χρόνο έχει δηλώσει πως: «Ο Ροναλντίνιο με βοήθησε πολύ, όταν ήμουν 16 ή 17 ετών και μπήκα στα αποδυτήρια. Τότε με βοήθησε αρκετά να προσαρμοσθώ. Θα ήθελα να αγωνισθώ περισσότερα χρόνια δίπλα του γιατί με έκανε να αισθάνομαι άνετα».

Από την πλευρά του, ο 42χρονος παλαίμαχος άσος σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε αποκαλύψει ότι:

«Με τον Λίο έχουμε χτίσει μια πολύ καλή, πολύ όμορφη, πολύ αληθινή φιλία. Και αυτό διότι από την αρχή, ήμασταν πάντα αυτοί που είμαστε, αληθινοί, χωρίς να προσποιούμαστε ή να υποκρινόμαστε. Όταν έφτασε στη Βαρκελώνη ήταν πολύ μικρός αλλά και πάρα πολύ καλός, τα πράγματα εξελίχθηκαν φυσιολογικά κι έγινε αυτός που απολαμβάνουμε και θαυμάζουμε όλοι μας».

naftemporiki.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ