ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ για την κατάσταση στην ΕΛΜΕ Λάρισας

Η εκπαίδευση στην Ελλάδα επί υπουργίας Ν. Κεραμέως της ΝΔ δεν μπορεί να αναπνεύσει. Μαθητικό δυναμικό και εκπαιδευτικό προσωπικό στοιβάζονται σε λίγα τετραγωνικά, ενώ μαίνεται το τέταρτο κύμα της πανδημίας και η ανευθυνότητα της κυβέρνησης θερίζει ζωές σε ανύπαρκτες ή υποτυπώδεις ΜΕΘ. Την ίδια στιγμή τα σωματεία και οι εργαζόμενοι/ες υφίστανται τις συνέπειες των κυνικών νομοθετημάτων της κυβέρνησης της ΝΔ. Η δημοκρατία ασφυκτιά.

Ο κόσμος της εργασίας δεν το βάζουμε κάτω. Η δημοκρατία δε φιμώνεται. Οι εκπαιδευτικοί πίσω από τις μάσκες έχουμε φωνή και οι εκλογές στις ΕΛΜΕ της χώρας προσφέρονται ως μία διέξοδος ανάσας και έκφρασης για αλλαγή του αυταρχικού πλαισίου που εγκλωβίζει την παιδεία των παιδιών μας στα νεοσυντηρητικά σχέδια που υπηρετεί η κυβέρνηση.

Οι ΣΥΝΕΚ Λάρισας πρότειναν και δια περιφοράς στα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας και τις παρατάξεις την προκήρυξη εκλογών στο σωματείο εντός του Δεκέμβρη, προτείνοντας την Τρίτη 21η Δεκέμβρη για τη πραγματοποίηση της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης και την Τετάρτη 22η Δεκέμβρη για τη διεξαγωγή των εκλογών.

Ενημερώνουμε τον κλάδο ότι τα μέλη μας των ΣΥΝΕΚ στο ΔΣ αποχώρησαν από το ΔΣ, αφού πρώτα καταθέσαμε την πρότασή μας για τις εκλογές, διότι αρνηθήκαμε να προεδρεύσει ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ, αντιπροτείνοντας την εκπρόσωπο της ΠΕΚ στο ΔΣ και, μετά την άρνησή της, όποιο από τα μέλη των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ. Και οι δύο παρατάξεις αρνήθηκαν την πρότασή μας.

Έχουμε δηλώσει και άλλοτε ότι δε νομιμοποιούμε ούτε αντιδημοκρατικές πρακτικές, ούτε την ιδιοκτησιακή λογική παρατάξεων.

Η μομφή προς τον προεδρεύοντα της ΔΑΚΕ εκκρεμεί χωρίς απόφαση δια ψηφοφορίας χάρη κυρίως στην πυροσβεστική στήριξη των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, οι οποίες αρνούνται ότι υπάρχει ζήτημα εκπροσώπησης του σωματείου από τον εκπρόσωπο της ΔΑΚΕ, παρότι αυτός ήταν ο μοναδικός λόγος για τον οποίο εκπροσώπησαν αντί της ΔΑΚΕ την ΕΛΜΕ Λάρισας στη ΓΣ Προέδρων της ΟΛΜΕ το Σάββατο 27/11/2021.

«Κράτα με, να σε κρατώ» λοιπόν για ΔΑΚΕ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Λάρισας. Και δυστυχώς για τη συλλογική ζωή αυτό είναι που τις ενώνει πάνω από αρχές και δημοκρατικά ήθη στο συνδικάτο.

Μόνο που το συνδικάτο δεν είναι ιδιοκτησία της τυχοδιωκτικής αυτής συμμαχίας!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ