ΑΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: ΚΑΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑμεΑ;

Παρέμβαση με αφορμή ατύχημα που υπέστη Τυρναβίτης που κινείται με αναπηρικό καροτσάκι ο οποίος στην προσπάθειά του να ανέβει σε πεζοδρόμιο στην περιοχή που γίνονται έργα ανάπλασης στο κέντρο της πόλης έπεσε με το αναπηρικό καροτσάκι, κάνει μέσω του paidis.com ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Δράση Πολιτών” Στέλιος Ροντούλης που καυτηριάζει την αδιαφορία της δημοτικής αρχής να φροντίσει για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στο χώρο.

Στην παρέμβασή του ο κ. Ροντούλης σημειώνει:

“Ως γνωστόν, κατά το τελευταίο διάστημα βρίσκονται εν εξελίξει εργασίες ανάπλασης των πεζοδρομίων στο κέντρο του Τυρνάβου.
Υποτίθεται ότι οι εργασίες αυτές θα γίνονταν με σεβασμό στις επαγγελματικές ανησυχίες των καταστηματαρχών , αλλά και με την αρμόζουσα ευαισθησία στα προβλήματα κινητικότητας που αντιμετωπίζουν ΑΜΕΑ της πόλης μας.

Δυστυχώς, όμως , τίποτα από τα δύο δεν συμβαίνει. Οι καταστηματάρχες διαμαρτύρονται για τα προβλήματα προσβασιμότητας των πελατών τους, αλλά και ΑΜΕΑ εκδηλώνουν την πρόθεσή τους να υποβάλλουν μηνύσεις κατά του Δήμου , διότι έχει διαταραχθεί βάναυσα η καθημερινότητά τους, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή μέριμνα από την πλευρά των υπευθύνων.

Πρόσφατα, μάλιστα , υπήρξαμε αυτόπτες μάρτυρες ατυχήματος που υπέστη συμπολίτης μας ΑΜΕΑ, ενώ προσπαθούσε να ανέβει σε πεζοδρόμιο της κεντρικής Πλατείας.

Καλούμε, λοιπόν , “τη δημοτική αρχή του πέρα βρέχει” να σοβαρευτεί και να πράξει το αυτονόητο, δηλαδή να στήσει πρόχειρες έστω ράμπες , προκειμένου να εξασφαλιστεί η δυνατότητα κίνησης των προαναφερόμενων συμπολιτών μας, διότι δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού.

Σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα είναι μόνο μια ανάλγητη δημοτική αρχή, αλλά και υπεύθυνη για οποιοδήποτε ατύχημα υποστεί συμπολίτης μας με κινητικά προβλήματα”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ