ΛΑΡΙΣΑ: ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

Ανοίγει ο δρόμος για την απελευθέρωση και αξιοποίηση του χώρου που βρίσκεται μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ντίνος Διαμάντος μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ξεκαθάρισε ότι μέσα στο νέο χρόνο θα προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την κατεδάφιση κτισμάτων που βρίσκονται στο οικοδομικό τετράγωνο ΟΤ 867Γ. Τα δύο πρώτα μάλιστα κτίσματα που θα κατεδαφιστούν βρίσκονται ακριβώς απέναντι από το αρχαίο θέατρο της πόλης.

Ηδη η δημοτική αρχή έχει έρθει σε συμφωνία με τους 10 από τους 12 ιδιοκτήτες κτισμάτων στο συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο. “Οι σχετικές αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί από το δημοτικό συμβούλιο και προωθούνται στο Πράσινο Ταμείο. Τα χρήματα είναι ήδη κατατεθειμένα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων” σημείωσε ο κ. Διαμάντος, επισημαίνοντας παράλληλα ότι για τους δύο ιδιοκτήτες με τους οποίους δεν έχει επέλθει εξωδικαστικός συμβιβασμός για το ύψος της αποζημίωσης θα ακολουθηθεί η διαδικασία μέσω της Δικαστικής οδού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σχετική απαλλοτρίωση του οικοδομικού τετραγώνου μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο προβλέφθηκε αρχικά στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του 1986 και συμπεριελήφθη και στην αναθεώρηση του 2009.

ertnews.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ