ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΚΗΡΑΛΟΙΦΕΣ ΣΤΟ 6ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑ.Λ. ΛΑΡΙΣΑΣ – Η ΝΕΑ ΤΑΣΗ

Στα πλαίσια των Εργαστηρίων του Τομέα Γεωπονίας του 6ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Λάρισας, οι μαθητές του Τομέα παρασκεύασαν κηραλοιφές. Η κηραλοιφή είναι μια κρέμα φτιαγμένη με 100% αγνά υλικά, γνωστή από την αρχαιότητα για τις ιδιότητές της. Ο συνδυασμός αγνού ελαιόλαδου με το κερί της μέλισσας, δίνουν ένα αποτέλεσμα πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, υδρογονάνθρακες και αντιοξειδωτικά που τρέφει και τονώνει το δέρμα και βοηθάει την ελαστικότητά του, χωρίς παρενέργειες.

Μαζί με άλλα ευεργετικά συστατικά, όπως τα αιθέρια έλαια, και εκχυλισμένο ελαιόλαδο βοτάνων, οι κηραλοιφές μετατρέπονται στον ιδανικό σύμμαχο κάθε ανθρώπου ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας.

Παρασκευάστηκε από τους μαθητές αγνή κηραλοιφή με βαλσαμέλαιο, κατάλληλη για δερματοπάθειες, ακμή, εγκαύματα, ανάπλαση και μείωση στα σημάδια του δέρματος, μείωση των ρυτίδων και της κυτταρίτιδας, ενυδάτωση της κουρασμένης επιδερμίδας, προστασία χειλιών και αγνή κηραλοιφή με αιθέρια έλαια λεβάντας και τεϊόδενδρου και εκχυλισμένο ελαιόλαδο χαμομηλιού και καλέντουλας, κατάλληλη για μυκητιάσεις, δερματοπάθειες, ακμή, επιχείλιο έρπη, δερματίτιδες, ερεθισμούς, επουλωτική και αναπλαστική, για ξηρό και σκασμένο δέρμα.

Οι κηραλοιφές μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθημερινά σε όλο το πρόσωπο και σώμα. Βασική συνταγή κηραλοιφής: 1 μέρος μελισσοκέρι, 4 μέρη ελαιόλαδου. Τρίβουμε σε τρίφτη το μελισσοκέρι και το λιώνουμε σε bain marie, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αποσύρουμε το μίγμα από τη φωτιά προσθέτουμε τα ενεργά συστατικά και το βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια. Το αφήνουμε να κρυώσει και να στερεοποιηθεί και είναι έτοιμο για χρήση.

Σκοπός του εργαστηρίου, που ήταν να μάθουν οι μαθητές να φτιάχνουν κηραλοιφές, έγινε υπό την καθοδήγηση των καθηγητών του Τομέα Γεωπονίας Ζήση Καράβα και Σόνιας Ξιφιλίδου και την ευγενική συνδρομή του μαθητή του Τομέα Γεωπονίας Νίκου Στάθη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ