ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΝΛ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΣΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας συμμετείχε εκ μέρους του ΠΑΜΕ στην μεγάλη διεθνή τηλεδιάσκεψη συνδικάτων που οργάνωσε η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία για την έκφραση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό.

Στην Συνάντηση που πήραν μέρος περισσότερα από 100 συνδικάτα από 40 χώρες του κόσμου χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Γιάννης Σκόκας όπου σημείωσε:
«Ο πολύχρονος ηρωικός αγώνας του Παλαιστινιακού λαού κόντρα στους ισραηλινούς και αμερικανοευρωπαίους ιμπεριαλιστές αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους λαούς που υποφέρουν από την παγκόσμια κυριαρχία των ιμπεριαλιστών.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας, το ΠΑΜΕ και το Εργατικό Κέντρο της Λάρισας εκφράζει σταθερά και με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο λαό σας, στηρίζουμε όλες τις δράσεις αλληλεγγύης της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας.
To Σεπτέμβρη του 2003 ο τότε Πρόεδρος του Ε.Κ. Τάκης Τσιόγκας, επισκέφθηκε την Παλαιστίνη συμμετέχοντας στην αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, όπου έγινε και συνάντηση με τον Γιασέρ Αραφάτ.

Αυτό ήταν η αρχή καθώς ακολούθησε η αδελφοποίηση με την Γενική Ένωση Εργατών Χεβρώνας τον Νοέμβρη του 2010, μία από τις πιο σημαντικές πόλεις στην Δυτική Όχθη όπου πραγματοποιήθηκε σχετική εκδήλωση. Στην ίδια κατεύθυνση ακολούθησε επίσης νέα επίσκεψη αντιπροσωπείας της Γενικής Ένωσης Εργατών Χεβρώνας τον Απρίλιο του 2016.
Το 2017 οργανώσαμε ξανά εκδήλωση αλληλεγγύης στο Παλαιστινιακό λαό στην πόλη μας όπου συμμετείχε και μίλησε ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Marwan Toubassi.

Πολλές φορές διοργανώσαμε παραστάσεις, διαδηλώσεις συλλαλητήρια, πορείες συμπαράστασης και καταδίκης της θηριωδίας του ισραηλινού στρατού όπως ήταν αυτό που οργανώσαμε φέτος με την Επιτροπή Ειρήνης της πόλης μας στις 23 του Μάη.

Συγκεντρώσαμε τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα, χρήματα συμμετέχοντας στις αντίστοιχες πρωτοβουλίες του ΠΑΜΕ για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τον αγώνα σας. Οι εξελίξεις στην Παλαιστίνη ήταν πάντα πλευρά της συζήτησής μας με τους εργαζόμενους, τον λαό στην περιοχή μας.
Η πανδημία που ξέσπασε τα τελευταία δύο χρόνια σίγουρα δημιούργησε πρόσθετες δυσκολίες όμως δεν σιωπήσαμε. Συνεχίσαμε με νέους τρόπους την δράση μας, θα επανέλθουμε και σε ποιο ανοιχτές μορφές οργανώνοντας ξανά εκδηλώσεις, συναντήσεις, μαζικές παρεμβάσεις.

Θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε ακόμα περισσότερο την αλληλεγγύη μας μέχρι την τελική νίκη του παλαιστινιακού λαού γιατί για μας η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι χρέος και ταξικό καθήκον, γιατί η νίκη του λαού σας, αλλά και κάθε λαού ενάντια στους ιμπεριαλιστές, αποτελεί νίκη για όλους όσους αγωνίζονται και παλεύουν για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος.

Η απόφαση για την αδελφοποίηση των Εργατικών Κέντρων Λάρισας και Χεβρώνας εκφράζει αυτό το συναίσθημα, αυτή την στάση. Είχε ως σκοπό να στείλει μήνυμα προς τους ιμπεριαλιστές ότι οι Παλαιστίνιοι δεν είναι μόνοι τους στον αγώνα για τη δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στα όρια του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, είναι ο μόνος δρόμος για την ειρήνευση στην Παλαιστίνη.

Καταγγέλλουμε την στάση των ΗΠΑ και της ΕΕ, που στηρίζουν το Ισραήλ και προσπαθούν να ταυτίσουν τον «θύτη» με το «θύμα» . Καταγγέλλουμε την ελληνική κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και την προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες αναβάθμισαν όλα αυτά τα χρόνια τις σχέσεις με το ισραηλινό κράτος και δεν υλοποίησαν την ομόφωνη απόφαση της Βουλής του Δεκέμβρη του 2015, για αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.

Η κυβέρνηση της χώρας μας συμμετέχει στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή παρέχοντας την γη μας, την θάλασσα και κάθε είδους διευκόλυνση για την υλοποίησή τους. Η περιοχή μας εδώ μετατρέπεται σε κανονικό ορμητήριο για να εφορμούν οι φονιάδες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Στην πόλη μας υπάρχει πια μια βάση-αεροδρόμιο του ΝΑΤΟ, εδρεύει το στρατηγείο της ΕΕ. Όλη η χώρα μετατρέπεται σε μια τεράστια βάση για τους ΝΑΤΟϊκούς. Όλο αυτό βάζει τον λαό μας σε τεράστιους κινδύνους. Δεν θα το δεχτούμε και για αυτό απαιτούμε να σταματήσει κάθε συμμετοχή της χώρας μας τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, να κλείσουν οι βάσεις σε όλη την χώρα, να επιστρέψουν οι φαντάροι μας από τις ΝΑΤΟϊκές αποστολές.

Σίγουρα δεν είναι ένας εύκολος αγώνας, είναι όμως ένας αγώνας δίκαιος, επιβεβλημένος. Οι εξελίξεις δεν αφήνουν κανένα περιθώριο.
Από την πόλη της Λάρισας, στο κέντρο της Ελλάδας, το Εργατικό Κέντρο μας, το ΠΑΜΕ, από τα ταξικά συνδικάτα της Ελλάδας χαιρετίζουμε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία της ΠΣΟ
ΖΗΤΩ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ