ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΟ ΚΙΝΑΛ

Διαδικτυακή εκδήλωση του Ομίλου Πολιτικής Σκέψης και Δράσης “ΑΚΤΙΔΑ”

Με απόλυτη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Δευτέρας 29 Νοεμβρίου, η διαδικτυακή εκδήλωση – συζήτηση, που διοργάνωσε ο Όμιλος Πολιτικής Σκέψης & Δράσης ΑΚΤΙΔΑ, με θέμα : “Το γενικό πολιτικό τοπίο, μετά την εκλογή νέας ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής“.

Εκλεκτά πολιτικά στελέχη, ειδικοί αναλυτές και πανεπιστημιακοί καθηγητές εξέθεσαν τις απόψεις τους επί του θέματος. Και συνέπεσαν, από διαφορετικές οπτικές, στις εξής παραδοχές:

Ότι στην Ευρώπη ανακάμπτουν, αν και με όχι όμοιους τρόπους παντού, οι πολιτικές δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας και της κεντροαριστεράς καθώς υποχωρούν οι συντηρητικές δυνάμεις και οι θέσεις των πολιτικών άκρων.

Ότι στην Ελλάδα, αυτές οι κινήσεις του πολιτικού εκκρεμούς, δεδομένων της φθοράς του κυβερνώντος κόμματος ΝΔ και της αδυναμίας, έως τώρα, του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, να προσποριστεί σοβαρά πολιτικά κέρδη, από αυτήν την φθορά, παρέχει αντικειμενικά ευκαιρία ανάκαμψης και στο τρίτο κόμμα, το σοσιαλδημοκρατικό Κίνημα Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ. Κάτι που ενισχύεται, πολιτικά και συναισθηματικά, από την δράση και την απώλεια της Φώφης Γεννηματά και από την εν εξελίξει διαδικασία ανάδειξης νέας ηγεσίας. ( Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας δεν συμμερίστηκε την παραπάνω άποψη, κατηγόρησε τις κυβερνητικές πολιτικές και τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας των αντιδεξιών κομμάτων, για την ανάδειξη “προοδευτικής διακυβέρνησης”).

Ότι το εάν το Κίνημα Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει και πόσο, να αξιοποιήσει υπέρ του αυτήν ευκαιρία, θα εξαρτηθεί από την μαζικότητα και το αποτέλεσμα της εσωκομματικής εκλογής, από την προσωπικότητα του νέου ηγέτη του αλλά κυρίως από τις θέσεις του κόμματος, υπό την νέα ηγεσία, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.

Ότι πάντως το νέο γενικό πολιτικό τοπίο θα επηρεαστεί, λιγότερο ή περισσότερο, μετά την εκλογή νέας ηγεσίας στο ΚΙΝ.ΑΛ και εν όψει των συνεδριακών διαδικασιών και στα τρία μεγάλα κόμματα, των εθνικών εκλογών που θα επέλθουν και των κοινωνικών προβλημάτων που οξύνονται.

Στην διαδικτυακή εκδήλωση της ΑΚΤΙΔΑΣ μίλησαν, κατά σειρά, ο Γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛ  Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο δημοσιογράφος-πολιτικός αναλυτής και υπεύθυνος της ιστοσελίδας SLpress Σταύρος Λυγερός, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχίας Κώστας Ζαχαριάδης, ο καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας Δημήτρης Κοτρόγιαννος, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος και ο καθηγητής Οικονομικών Κώστας Μελάς. Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο δημοσιογράφος και νομικός Μάκης Γιομπαζολιάς.

Παρακολουθήστε το video ολόκληρης της εκδήλωσης του Ομίλου Πολιτικής Σκέψης & Δράσης ΑΚΤΙΔΑ:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ