ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Δημήτρης Κοντελές, μέλος Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών Λάρισας

Η θητεία των μελών του ΔΣ των ΕΛΜΕ μετά από τις αλλεπάλληλες παρατάσεις της κυβέρνησης λήγει στις 31 Δεκέμβρη. Στην συνέχεια αναλαμβάνει ο δικαστής και διορίζει τα μέλη στο ΔΣ. Επίσης από την 1η Γενάρη μπαίνει σε πλήρη εφαρμογή ο περιβόητος νόμος Χατζηδάκη ο οποίος ζητάει τα «κλειδιά» των σωματείων. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση στην τελευταία Γ.Σ του σωματείου σχεδόν ομόφωνα ( εκτός 3 συνδικαλιστών) ζητήσαμε το προφανές, πριν τα Χριστούγεννα να γίνουν( όπως κάθε χρόνο) οι εκλογές του σωματείου.

Πήραμε μάλιστα την πρωτοβουλία να ζητήσουμε να εκφραστούν μέσω υπογράφων και οι υπόλοιποι συνάδελφοι-ισσες στα σχολεία τους. Σε μία μέρα στα σχολεία που απευθυνθήκαμε, σχεδόν όλοι οι συνάδελφοι-ισσες ( 350 υπογραφές περίπου) συμφώνησαν να κάνουμε εκλογές. Άλλωστε αυτές τις ημέρες γίνονται εκλογές δια ζώσης παντού. ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ, Δικηγορικοί σύλλογοι, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών κλπ.

Ακόμη και σε κόμματα ( βλέπε ΠΑΣΟΚ). Παντού λοιπόν και δια ζώσης εκτός από την δική μας ΕΛΜΕ!!!! Τα επιχειρήματα δε μελών των παρατάξεων του ΔΣ (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ) στο σημερινό συμβούλιο ήταν από γελοία έως προκλητικά. Απολαύστε:

Θέμα διαδικασίας από ΣΥΝΕΚ για το ποιος θα προεδρεύσει στην συνεδρίαση. Να θυμίσω ότι μιλάμε για την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ με αυτή την σύνθεση (μιας και τα ΣΥΝΕΚ όπως λένε στην ανακοίνωσή τους είχαν πρόθεση να γίνουν εκλογές!!!!). Πρότειναν λοιπόν, να προεδρεύσει στην τελευταία συνεδρίαση η σ. της ΠΕΚ ,η οποία ευγενικά αρνήθηκε όπως και όλα τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ τα οποία πρότειναν οι ΣΥΝΕΚ, αφού ήταν φανερό το « στρίβειν διά του αρραβώνος» που επεδίωκαν.

Το καταλαβαίνει και ο πιο αδαής, ή θα αποχωρούσαν τα ΣΥΝΕΚ όπως και έγινε ή η ΔΑΚΕ, εάν στην τελευταία συνεδρίαση άλλαζε ο προεδρεύων. Αποχώρησαν λοιπόν οι ΣΥΝΕΚ και βγήκαν με ανακοίνωση για συνέλευση και εκλογές 20 και 21 Δεκέμβρη με απόφαση του Δ.Σ διά περιφοράς, με την οποία( δια περιφοράς) δεν συμφώνησε η ΔΑΚΕ ( τι και αν έχουν βγει δεκάδες αποφάσεις και ανακοινώσεις με αυτόν τον τρόπο).

Εδώ μιλάμε ότι ο αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού στην γνωστή συνέντευξη ήταν πολύ πιο σαφέστερος!!!!!

Όμως συναδέλφισσες και συνάδελφοι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Κρίνεται εάν θα συνεχίσουν να υπάρχουν σωματεία, ασπίδα προστασίας των εργαζομένων απέναντι σε αυθαιρεσίες και σε επιθέσεις διοίκησης , υπουργείου και κυβέρνησης. Εδώ δεν χωράνε προσωπικά και κομματικά παιχνίδια. Επειδή κάποιοι φοβούνται ότι θα τους μαυρίσει ο κλάδος γιατί βάζουν πλάτη να περάσει η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, για τα αλλεπάλληλα πραξικοπήματα, και για την συστηματική υπονόμευση των αγώνων , αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς θα μείνουμε χωρίς σωματείο.

Γι αυτό πρέπει να συνεχίσουμε το αυτονόητο. Να μαζέψουμε όσες περισσότερες υπογραφές μέχρι την Παρασκευή, για να αφήσουν τα παιχνιδάκια στην πλάτη μας. Να πάμε σε εκλογές , να δυναμώσουμε το σωματείο μας, να δυναμώσουμε τη φωνή και τους αγώνες μας.

Για σωματεία στα χέρια των εκπαιδευτικών όχι στης κυβέρνησης και των δικαστών

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ