ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΣΥ

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας για τα νέα μέτρα Μητσοτάκη

Ενώ τα κρούσματα εξακολουθούν να είναι πάνω από 6000 ημερησίως, ο αριθμός των νεκρών να έχει ξεπεράσει τους 18000 νεκρούς, με προοπτική δυστυχώς να ξεπεράσει τους 20000 μέχρι το τέλος του χρόνου, οι ΜΕΘ να αδυνατούν να καλύψουν άλλους ασθενείς και άλλα νοσήματα, ο πρωθυπουργός επιμένει στο ίδιο προπαγανδιστικό πλαίσιο, δηλαδή στον διαχωρισμό εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων και στην ατομική ευθύνη.

Η πρόταση για επιβολή προστίμου 100 ευρώ μηνιαίως σε ανεμβολίαστους πολίτες άνω των εξήντα ετών γίνεται για να καλύψει τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες για:

την έλλειψη οργανωμένου εμβολιαστικού προγράμματος με προσωπική ενημέρωση κάθε πολίτη από το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό

την κατάρρευση των δημοσίων δομών υγείας λόγω μειωμένης χρηματοδότησης και ελλείψεων σε υποδομές και προσωπικό

την λειτουργία των σχολείων με τμήματα 25-27 μαθητών λόγω ελλείψεως εκπαιδευτικού προσωπικού

την μη ενίσχυση του στόλου των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, με αποτέλεσμα τον υπερβολικό αριθμό επιβατών και τον αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης του ιού

την επιβολή υποχρεωτικότητας ή όχι του εμβολιασμού σε κατηγορίες εργαζομένων με βάση τα μικροκομματικά συμφέροντα της ΝΔ και όχι τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η πρόταση για επιβολή προστίμου είναι απαράδεκτη διότι:

Τα κατασταλτικά μέτρα όχι μόνο δεν πείθουν για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού αλλά όπως αποδείχθηκε και στο παρελθόν, φέρνουν τα αντίθετα ακριβώς αποτελέσματα.

Το χρηματικό πρόστιμο είναι απολύτως ταξικό μέτρο, διότι διαχωρίζει τους ανθρώπους σε όσους έχουν ή δεν έχουν να πληρώσουν. Επομένως σύμφωνα με τον πρωθυπουργό οι εύποροι ανεμβολίαστοι, οι οποίοι μπορούν να πληρώσουν δεν έχουν κανένα πρόβλημα.

Το επιχείρημα ότι με το ποσόν που θα συγκεντρωθεί από τα πρόστιμα θα ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας αποτελεί μία επιπλέον κοροϊδία του Ελληνικού λαού, με δεδομένο ότι στα χρόνια της πανδημίας η χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας αντί να αυξηθεί μειώθηκε κατά εκατοντάδες εκατομμύρια.

Αυτό το μέτρο δεν είναι ένα μεμονωμένο και περιστασιακό μέτρο της κυβερνητικής πολιτικής. Είναι η συνολική πολιτική αντίληψη που έχει η Ν.Δ. απέναντι στις όποιες κοινωνικές αντιδράσεις, αντιστάσεις, στις διαφορετικές απόψεις και πρακτικές. Είναι η λογική της καταστολής, αντί του διαλόγου και της πειθούς, όπως τη ζήσαμε και τη ζούμε απέναντι στις κινητοποιήσεις φοιτητών, εργαζομένων, συνταξιούχων, κοινωνικών κινημάτων, η λογική των δικαστικών διώξεων, του αποκλεισμού από τα “δικά” της Μ.Μ.Ε. κάθε διαφορετικής άποψης, του απόλυτου ιδεολογικού, πολιτικού ελέγχου. Αυτή τη στιγμή, για να προωθηθεί ο αναγκαίος και χρήσιμος για τη δημόσια υγεία και την ίδια τη ζωή του λαού μαζικός και καθολικός εμβολιασμός, χρειάζονται:

Κλιμάκια γιατρών και ειδικών να επισκέπτονται σπίτι με σπίτι για να πείσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Μαζική καμπάνια υπέρ των εμβολιασμών, αντίστοιχη τουλάχιστον με αυτή που έγινε για να πειστούν οι πολίτες να τηρήσουν την καραντίνα.

Ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας στην πράξη και όχι στα λόγια.

Μέτρα υγειονομικής προστασίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στους χώρους εκπαίδευσης και εργασίας

Οι ευθύνες της κυβέρνησης για την διαχείριση της πανδημίας είναι εγκληματικές.

Η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη σε αριθμό νεκρών σε σχέση με τον πληθυσμό και ο πρωθυπουργός της χώρας αντιμετωπίζει τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό θυμάτων με αδιαφορία, αυταρχισμό και εμμονή στις νεοφιλελεύθερες επιλογές του.

Μόνο ο λαός μπορεί να τους σταματήσει.

Η ενεργοποίηση του λαού για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας αποτελεί αδήριτη ανάγκη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ