Ν. ΚΑΠΡΑΒΕΛΟΣ ΣΕ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΥ ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ

Μπαράζ αντιδράσεων έχει προκαλέσει η χθεσινή προκλητική εμφάνιση του πρωθυπουργού στην Ολομέλεια, ο οποίος φόρεσε τον μανδύα και του εντατικολόγου, βγάζοντας, εμμέσως πλην σαφώς, άχρηστες τις ΜΕΘ και αναφωνώντας ότι δεν έχει ενδείξεις πως θνητότητα στους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ είναι μεγαλύτερη.

Στον Κυριάκο Μητσοτάκη απάντησε με τρόπο αποστομωτικό ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής της Β’ ΜΕΘ Νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, το οποίο έχει βρεθεί στο επίκεντρο της πανδημίας εδώ και πολλές εβδομάδες.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra News, ο κ. Καπραβέλος ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει θεραπεία εκτός ΜΕΘ. Όχι μόνον είναι υποβαθμισμένη, είναι επικίνδυνη Δεν έχει καμία τύχη ο ασθενής εκτός ΜΕΘ. Καμία απολύτως!».

«Η διασωλήνωση και ο μηχανικός αερισμός, είναι μια εξειδικευμένη υπηρεσία, που προσφέρεται μόνο από εξειδικευμένους επιστήμονες σε ειδικούς χώρους, σε όλο τον κόσμο. Οι διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ θυμίζουν τριτοκοσμικές χώρες» συμπλήρωσε για να προσθέσει ότι «από την πρώτη ώρα είναι κρίσιμο να βρεθεί ΜΕΘ , διότι δεν υπάρχει αυτή την στιγμή πουθενά στον κόσμο νοσηλεία εκτός μονάδων εντατικής θεραπείας».

Ο Νίκος Καπραβέλος υπογράμμισε ότι η διασωλήνωση ασθενών εκτός ΜΕΘ είναι λύση ανάγκης και προσωρινή και όταν συμβαίνει οι γιατροί κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να βρουν κρεβάτι σε ΜΕΘ.

«Εάν αφήναμε τους ασθενείς εκτός ΜΕΘ δεν είχε κανένας τύχη να επιβιώσει, είναι ένα προσωρινό μέτρο. Δεν χρειάζεται πολιτική αντιπαράθεση. Είναι ένας αγώνας που δίνει το υγειονομικό σύστημα για να σώσει ανθρώπινες ζωές» είπε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε ότι το εμβόλιο είναι το μοναδικό μέσο προστασίας, ενώ τάχθηκε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, δηλώνοντας ότι έπρεπε να έχει εφαρμοστεί από το καλοκαίρι.

Τέλος, ζήτησε ακόμη πιο σκληρά μέτρα για τους ανεμβολίαστους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ