ΤΟ Π.Ι. ΒΡΑΓΚΙΑΝΩΝ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΟ ΤΟΥ Π.Ι. ΑΡΓΥΡΙΟΥ

Η απάντηση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ σε ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας»

Στο Κ.Υ. Μουζακίου υπάγονται 22 Περιφερειακά Ιατρεία με δύσβατο και απομακρυσμένο οδικό δίκτυο πρόσβασης. Ένα από αυτά είναι το μονοθέσιο Π.Ι. Βραγκιανών το οποίο απέχει από το ΚΥ Μουζακίου 35 χλμ (1 ώρα σε επαρχιακό οδικό δίκτυο). Ο πληθυσμός ανέρχεται περίπου στους 502 κατοίκους.
Το Π.Ι. ήταν καλυμμένο από αγροτικό ιατρό όλο το έτος 2020 έως τον Μάρτιο του 2021. Η θέση προκηρύχθηκε αλλά ο ιατρός που διορίσθηκε δεν την αποδέχθηκε. Έτσι η υπηρεσία μας πρότεινε στο Υπουργείο Υγείας να καλυφθεί από οπλίτη, όπως και έγινε. Τοποθετήθηκε οπλίτης ιατρός στις 31 Μαΐου έως 19 Οκτωβρίου όπου υπηρέτησε την θητεία του. Η θέση του προκηρύχθηκε από το Υπουργείο Υγείας στις 30/9/2021 και με βάση τα προσωρινά αποτελέσματα της 26/11/2021 καλύφθηκε. Αναμένουμε τον διορισμό του νέου ιατρού έως τέλος Δεκεμβρίου.
Το διάστημα από 20 Οκτωβρίου έως τέλος Δεκεμβρίου που αναμένεται να τοποθετηθεί ο νέος ιατρός, το Π.Ι. Βραγκιανών καλύπτεται από τον αγροτικό ιατρό του Π.Ι. Αργυρίου, κάνοντας και 2 Σαββατοκύριακα τον μήνα εφημερία, όπως θα ισχύει και στις 25 και 26 Δεκεμβρίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ