ΤΡ. ΤΣΑΤΣΑΡΟΣ: ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ «ΟΜΑΔΩΝ»

«Όχι στα ψευτοδιλήμματα, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου οφείλει να συνθέτει και όχι να ηγείται «ομάδων», τονίζει σε δήλωσή του ο υποψήφιος για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Τρύφων Τσάτσαρος.
Αναλυτικά η δήλωση του πρώτου σε ψήφους την προηγούμενη Κυριακή, κ. Τσάτσαρου:

«Στο πλαίσιο αυτής της προεκλογικής περιόδου, ακολούθησα και ακολουθώ μία διαδρομή σύνεσης, νηφαλιότητας και ήθους. Νιώθω όμως την ανάγκη να τοποθετηθώ ως προς επιχειρήματα που τεχνηέντως ξεκίνησαν εσχάτως να διακινούνται, εστιάζοντας στο δήθεν οξύμωρο και ανακόλουθο της εκλογής Προέδρου, εάν αυτή δεν συνοδεύεται από την παρουσία στο Διοικητικό Συμβούλιο πλειοψηφίας συμβούλων, εξ αυτών που στήριξαν την υποψηφιότητά του.
Επιτρέψτε μου λοιπόν να πω ότι η επιχειρηματολογία αυτή είναι απολύτως σαθρή, εντελώς παρωχημένη και κείται προφανέστατα πέραν όχι μόνον του Κώδικα περί Δικηγόρων αλλά και των επιταγών των συναδέλφων μας, όπως αυτές αποτυπώθηκαν μόλις την περασμένη Κυριακή.

O Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, απολύτως συνειδητά προβλέφθηκε στον Κώδικα περί Δικηγόρων να εκλέγεται απευθείας, με ξεχωριστή κάλπη και όχι μεταξύ των εκλεγέντων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου κατά τη διαδικασία συγκρότησής του σε σώμα.
Απολύτως συνειδητά, το ίδιο το δικηγορικό σώμα αξίωσε τη διατήρηση της διάταξης αυτής στην πρόσφατη τροποποίηση του Κώδικα περί Δικηγόρων, μη συνδέοντας ούτε κατ’ ελάχιστο την εκλογή του από τους όποιους συσχετισμούς προκύψουν από την εκλογή των Συμβούλων.

Απολύτως συνειδητά, με την απολύτως σύμφωνη γνώμη του δικηγορικού σώματος, ο νομοθέτης επιφύλαξε για τον Πρόεδρο ιδιαίτερη ευελιξία κινήσεων καθώς και ιδιαίτερα δικαιώματα και υποχρεώσεις, ασχέτως κάθε πιθανού συσχετισμού στο συμβούλιο στο οποίο είναι επικεφαλής.
Και εν πάση περιπτώσει είναι απολύτως σαφές το μήνυμα που οι συνάδελφοι έστειλαν την περασμένη Κυριακή. Ένα μήνυμα, που καλεί τον επόμενο Πρόεδρο και τα εκλεγέντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, από όποια ομάδα κι αν προέρχονται, όποιον κι αν στήριξε προεκλογικά ο καθένας, να συνεργαστούν, να συνθέσουν και να παράξουν έργο, παραμερίζοντας τις εσωστρέφειες και την παρωχημένη αντίληψη του «εμείς και αυτοί».

Οι παλαιότεροι συνάδελφοι θυμούνται την ικανοποίηση που ένιωσαν όταν καθιερώθηκε το ενιαίο ψηφοδέλτιο και δόθηκε η δυνατότητα να ψηφίζονται υποψήφιοι, ασχέτως του υποψηφίου Προέδρου που υποστήριζαν. Γι αυτό και στην μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοδελτίων της περασμένης Κυριακής καταγράφηκαν επιλογές υποψηφίων συμβούλων όλου του φάσματος. Ας αφήσουμε λοιπόν στην άκρη τα ψευτοδιλήμματα.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας δεν προορίζεται να απολαμβάνει την ηρεμία και την κακώς εννοούμενη ασφάλεια που θα του παρέχει μια πιθανή πλειοψηφία συμβούλων φίλα προσκείμενων. Καλείται να αρθεί πέραν και πάνω από τυχόν ομαδοποιήσεις και να συνθέσει. Ο Κώδικας περί Δικηγόρων, όχι απλά του δίνει τη δυνατότητα αυτή, αλλά του το επιτάσσει. Το πρόσταγμα των συναδέλφων είναι μόνον ένα: Ομόνοια, συνεργασία, αποφασιστικότητα, μεθοδικότητα και άμεσες λύσεις στα πολλά και ποικίλα κοινά προβλήματά μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ