ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΑΓΑΘΟ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ

Συνάντηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με τον υπουργό Κ. Τσιάρα είχε ο Χρ. Κέλλας 

Συνάντηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης είχε ο ιατρός και αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με τον Υπουργό Κώστα Τσιάρα, για το κυβερνητικό έργο στον τομέα της Δικαιοσύνης.

Ο Λαρισαίος Βουλευτής και ο Υπουργός Δικαιοσύνης συζήτησαν για τη μεταρρύθμιση του πλαισίου λειτουργίας της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, η οποία περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή. Ιδιαίτερα, εστίασαν σε καινοτομίες, που προβλέπονται στο νομοθέτημα, όπως η ένταξη χρηματοδότησης της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών στο Ταμείο Ανάκαμψης, η βαρύτητα που θα δοθεί στην παρακολούθηση του νομοθετικού έργου της ΕΕ, της νομολογίας του Δικαστηρίου της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, η έναρξη λειτουργίας – για πρώτη φορά – της Κατεύθυνσης Ειρηνοδικών καθώς και η διενέργεια όλων των διαδικασιών, που αφορούν την προεισαγωγική και συνεχιζόμενη εκπαίδευση, ηλεκτρονικά, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Ψηφιακής Δικαιοσύνης.

Ο Χρήστος Κέλλας και ο Κώστας Τσιάρας αναφέρθηκαν και στην τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα (ΠΚ), που ψηφίστηκε το προηγούμενο διάστημα από τη Βουλή διορθώνοντας άστοχες επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κι αναβαθμίζοντας τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της Ποινικής Δικαιοσύνης σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Ειδικότερα, σημείωσαν πως η ανθρώπινη ζωή είναι το υπέρτατο έννομο αγαθό και ότι, βάσει των επελθουσών αλλαγών στον ΠΚ, αδικήματα υψηλής ποινικής απαξίας αναβαθμίστηκαν σε κακουργήματα προκειμένου οι παραβάτες να τιμωρούνται με αυστηρότερες ποινές, ενώ, για πολύ σοβαρά ποινικά αδικήματα, ορίστηκε η παραμονή των καταδικασμένων για περισσότερο χρόνο στις φυλακές.

Οι Θεσσαλοί πολιτικοί επικεντρώθηκαν ακόμη στην προσπάθεια που καταβάλλεται, για να εκσυγχρονιστεί το σύστημα απονομής της Δικαιοσύνης. Ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ ενημερώθηκε από τον Υπουργό πως η ψηφιοποίηση του δικαστικού συστήματος εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς, ενώ επιχειρείται, ταυτόχρονα, και η αναθεώρηση όλων των Κωδίκων, ώστε να διευκολυνθεί το έργο των δικαστικών.

Ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, αποχωρώντας από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, δήλωσε:

«Με τον συμπατριώτη και φίλο Υπουργό, Κώστα Τσιάρα, είχαμε μία εποικοδομητική συνάντηση, κατά την οποία συζητήσαμε το ιδιαίτερα σημαντικό έργο που επιτελείται από την κυβέρνηση για την αναβάθμιση των ποιοτικών χαρακτηριστικών της Δικαιοσύνης και την επιτάχυνση της απονομής της.

Από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα, χάρη στις εργώδεις προσπάθειες του Υπουργού, έχουν ψηφιστεί 13 νομοσχέδια και πρόκειται να ψηφιστεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή και το 14ο νομοσχέδιο που αφορά στη μεταρρύθμιση της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών. Η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης έχει κατορθώσει να πετύχει τόσα πολλά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Προχωράμε μπροστά, με σχέδιο, πρόγραμμα και αποφασιστικότητα, εκσυγχρονίζοντας όλους τους τομείς λειτουργίας του κράτους και την ανάπτυξη των δημόσιων πολιτικών».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ