ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΥΣΙΑΣ

Ανακοίνωση της Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών

Βιώνοντας τις επιπτώσεις της πανδημίας, τον αυταρχισμό και την ανεπάρκεια του Υπουργείου Παιδείας, τη συνέχιση των κυβερνητικών πολιτικών που δεν λύνουν προβλήματα, διαπιστώνουμε σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή ότι κάποιες παρατάξεις δεν μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση, αφήνοντας τους συναδέλφους εκτεθειμένους.

Η ασυγκρότητη ως τώρα Ε.Λ.Μ.Ε., η μισαλλοδοξία και η προσβλητική-ανοίκεια συμπεριφορά μελών κάποιων παρατάξεων κινούνται ενάντια στη δημοκρατικότητα που πρέπει να διαπνέει τη λειτουργία του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Λάρισας.

Δημιουργούνται διαλυτικά φαινόμενα εμφανίζοντας κατώτερους των περιστάσεων εκπροσώπους του εκπαιδευτικού κλάδου. Αδιευκρίνιστη ομάδα εκπαιδευτικών με την ευλογία των Παρεμβάσεων κινείται διχαστικά πέρα και έξω από τη λειτουργία του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Λάρισας για να δημιουργήσει συνδικαλιστικά δεδομένα προσαρμογής της Ε.Λ.Μ.Ε. στο μέγεθός της. Ανάγοντας τον διχασμό σε πρακτική τους συνδικαλιστική και όχι τον σεβασμό στη διαφορετική άποψη, τον διάλογο και τη σύνθεση μεταξύ των συναδέλφων, πρυτανεύει ο ανούσιος τακτικισμός, δεν συγκλίνουν οι απόψεις, δεν προκύπτουν αποφάσεις που θα υπερασπίζονται τους Συναδέλφους και θα προωθούν το συμφέρον του κλάδου μας όπως για παράδειγμα απέναντι στην επιβαλλόμενη με αυταρχικό και τιμωρητικό τρόπο αυτοαξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου.

Δυστυχώς, ζούμε στη σχολική καθημερινότητα και τον απαράδεκτο κατακερματισμό των εργασιακών μας τοποθετήσεων, το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. δεν λειτουργεί, παντού αδιαφάνεια, ενώ τα Σχολεία δεν μπορούν να διαμορφώσουν ωρολόγια προγράμματα. Φτάσαμε στα Χριστούγεννα και ακόμα λείπουν εκπαιδευτικοί στα Σχολεία, βυθιζόμαστε οικονομικά, ο κλάδος μας απαξιώνεται, η Δημόσια Εκπαίδευση αγκομαχά και παρόλο το γκρίζο τοπίο, από τη μια μεριά το Υπουργείο Παιδείας διαφημίζει μια άλλη πραγματικότητα εξωκοσμική και από την άλλη οι συνδικαλιστικές παρατάξεις στην Ε.Λ.Μ.Ε. Λάρισας ερίζουν με κριτήριο τις πολιτικές εντυπώσεις και όχι την ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων μας.

Μετά την αδιέξοδη τακτική των Παρεμβάσεων και των ΣΥΝ.Ε.Κ. στο θέμα της αξιολόγησης που οδήγησε τον κλάδο σε μια νέα διαφαινόμενη ήττα, και με τη Δ.Α.Κ.Ε. να επιχαίρει , η αντιπαράθεση συνεχίζεται και στο θέμα των εκλογών για την ανάδειξη των εκπροσώπων στο Δ.Σ. του σωματείου μας. Για ένα τόσο σοβαρό θέμα επιμείναμε στη συζήτησή του με παρόντα όλα τα μέλη. Η πρότασή μας είναι η πλήρης εναρμόνιση με την πρόταση-απόφαση της Ο.Λ.Μ.Ε. δηλαδή η διεξαγωγή των εκλογών να γίνει τον Μάιο μαζί με το Συνέδριο της Ο.Λ.Μ.Ε. που πιθανώς θα είναι μικρότεροι οι κίνδυνοι από την πανδημία, ώστε να πραγματοποιηθούν οι εκλογές με τη φυσική παρουσία των συναδέλφων και με ζωντανές συλλογικές διαδικασίες.

Η ακραία στάση και αντιπαράθεση είναι ξένη προς τις αρχές και τις αξίες μας. Συνεχίζουμε με σεβασμό στη διαφορετική άποψη, με τεκμηριωμένο λόγο και προτάσεις. Κύριο μέλημά μας είναι η υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου που ταλανίζεται και αποδομείται ο δημόσιος χαρακτήρας του από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης της Ν.Δ., καθώς και η υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων που δοκιμάζονται στη δίνη αυτών των πολιτικών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ