ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΗΛΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΑΓΟΡΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και Μαγνησίας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι των Δήμων Αγιάς και Ζαγοράς, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αθήνα, σε συνέχεια των κινητοποιήσεών τους για την ικανοποίηση των αιτημάτων επιβίωσής τους με ζητήματα αιχμής τη μη περικοπή των συνδεδεμένων ενισχύσεων, τη μείωση του κόστους παραγωγής, την καταβολή αποζημιώσεων στο 100%.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας των Ομοσπονδιών και των Συλλόγων με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γ. Στύλιο, και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε η αντιπροσωπεία μετά τη συνάντηση, τα ζητήματα των συνδεδεμένων ενισχύσεων και της ενίσχυσης των μήλων (που όπως και άλλα προϊόντα έχουν πληγεί λόγω των μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση για την πανδημία) έγινε καθαρό ότι πρόκειται για πολιτική απόφαση της κυβέρνησης και μόνο. Με αυτό ως δεδομένο τονίστηκε η ανάγκη συνέχισης των αγωνιστικών παρεμβάσεων.

Για το πανάκριβο ρεύμα το υπουργείο ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για διεθνή συγκυρία, συγκαλύπτοντας ότι αυτό που οδηγεί στις αυξήσεις είναι η πολιτική απολιγνιτοποίησης. Ως προς το ζήτημα του κόστους παραγωγής το υπουργείο δεν πήρε καμιά θέση…

Γενικότερα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγρότες, αυτό που επιβεβαιώθηκε και από τη σημερινή παρέμβαση είναι η ανάγκη συντονισμένης αγωνιστικής δράσης τους και αυτή την ανάγκη υπηρετεί η πανελλαδική σύσκεψη στις 19 Δεκέμβρη, στις 12 μ., στη Νίκαια Λάρισας, όπου καλούνται να πάρουν μέρος Ομοσπονδίες και Αγροτικοί Σύλλογοι από όλη τη χώρα για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα πάλης των αγροτών.

902.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ