ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Μαθητές της Β Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Λάρισας συμμετείχαν, κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο διήμερο επετειακών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 27 & 28 Νοεμβρίου 2021, με αφορμή την επέτειο για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου παρουσιάστηκε ένα πλούσιο πρόγραμμα καλλιτεχνικών δράσεων, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών δομών όλης της επικράτειας (Σχολεία, Πανεπιστήμια, Δομές Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης). Στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές του Σχολείου μας παρουσίασαν την μουσική παράσταση με τίτλο: «Αναζητώντας τους ήρωες του 1821 μέσα από τις τέχνες».

Η εμφάνισή τους περιλάμβανε την προβολή της ομώνυμης ταινίας μικρού μήκους, που δημιούργησαν κατά τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς κάτω από τις εγνωσμένες ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Ωστόσο, οι μαθητές μας απέδειξαν πως ο υγειονομικός αυτός δαίμων δεν υπερτέρησε συναισθηματικά, πνευματικά, νοητικά της τιμής που απέτισαν στην μέγιστη επέτειο του Ελληνισμού, ερμηνεύοντας και τα τραγούδια που συμπεριλαμβάνονταν στην ταινία, με ορχήστρα και ολιγομελές φωνητικό σύνολο.

Επίσης, παρευρέθηκαν στην επίσημη κεντρική εκδήλωση του Υπουργείου Παιδείας, που έλαβε χώρα στην μεγάλη αίθουσα του Μεγάρου «Χρήστος Λαμπράκης», στην οποία και συμμετείχαν με ομιλίες η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, η Πρόεδρος της Επιτροπής ‘’Ελλάδα 2021’’ Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, οι Υφυπουργοί Ζέττα Μακρή και Άγγελος Συρίγος, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Αποστόλης Δημητρόπουλος.

Με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα, οι μαθητές της Β Λυκείου είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση «Ο γαλαξίας μου: Μίκης Θεοδωράκης» που βρίσκεται στον εκθεσιακό χώρο του Συλλόγου “Οι Φίλοι της Μουσικής” στο φουαγιέ ισογείου της Αίθουσας “Χρήστος Λαμπράκης”. Στην έκθεση αξιοποιείται το πλήρες αρχείο του συνθέτη, που ο ίδιος είχε εμπιστευθεί στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου

Οι Φίλοι της Μουσικής και σε συνεργασία με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού φωτίζει τις πολλές και διαφορετικές πλευρές της μουσικής και πολιτικής παρακαταθήκης του Θεοδωράκη.

Τέλος, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.
Την αποστολή των μαθητών συνόδευσαν η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, Βασιλική Ζιάκα και οι υπεύθυνοι καθηγητές του συγκεκριμένου project Βασιλάκης Νίκου, Παρασκευή Καραγιάννη και Φρόσω Αστ. Κτιστάκη.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Λαρισαίων για την πολύτιμη οικονομική συμβολή του στην πραγματοποίηση αυτού του ταξιδιού.

Στη μουσική παράσταση «Αναζητώντας τους ήρωες του 1821 μέσα από τις τέχνες» έλαβαν μέρος οι μαθητές:
Αμελίμπια-Περρής Νέστωρ, Αραμπατζή Χαρίκλεια, Γκερμπεσιώτη Ζωή, Γουλούλη Αγλαΐα, Δαυλής Θεόδωρος, Δεδικούση Μαρία, Δημοπούλου Μαρίνα-Ελευθερία, Ιωαννίδης Απόστολος, Καμπά Ιωάννα, Πολύζου Αγγελική, Σίσκου Μιχαέλα-Μαρία, Τάχου Χριστίνα, Τέτσικα Ευαγγελία, Τζίκας Άγγελος-Χρήστος, Τούλη Ευδοκία, Τουφεξή Ναταλία, Τσακνάκης Αντώνιος, Τσαμτσαρίδου Σοφία, Τσιμούλη Ευαγγελία-Μαρία, Φωτίου Γεώργιος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ