ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΙΚΡΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ Λάρισας

Οι ΣΥΝΕΚ Λάρισας καταθέσαμε στο ΔΣ και στην ηλεκτρονική αλληλογραφία του σωματείου την πρότασή μας για τη διενέργεια εκλογών στην ΕΛΜΕ Λάρισας στις 22 Δεκέμβρη και το δημοσιοποιήσαμε με ανακοίνωση στον τύπο. Καλούμε τις παρατάξεις να απαντήσουν αν συμφωνούν με την πρότασή μας.

Όσες παρατάξεις θέλουν να προχωρήσει το σωματείο σε εκλογές να απαντήσουν στην πρότασή μας δια περιφοράς και να αφήσουν τις υπεκφυγές, γιατί οι καιροί ου μενετοί.
Μετά την αδυναμία των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στο προηγούμενο ακυρωμένο ΔΣ να πληγώσουν τη φίλη τους ΔΑΚΕ αποδεχόμενες την οφειλόμενη στη ΓΣ εναλλαγή από τη θέση του προεδρεύοντα, η δρομολόγηση της απόφασης επιβάλλεται να γίνει δια περιφοράς, για τη συντόμευση, εντός του καταστατικού πλαισίου, των χρονικών ορίων. Για αυτό καλούμε τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ή τέλος πάντων το μέλος τους που τοποθετήθηκε εναντίον μας δημόσια να σταματήσουν τον χυδαίο συνδικαλισμό. Από πότε ακυρώνονται οι ανακοινώσεις παρατάξεων δια των ατομικών δηλώσεων μελών άλλων παρατάξεων;

Από τότε που ο τυχοδιωκτισμός οδηγεί σε τύφλωση. Οι ΣΥΝΕΚ κάναμε μομφή πριν μήνες στον «προεδρεύοντα» της ΔΑΚΕ για τη στάση του σε προηγούμενη ΓΣ Προέδρων. Τότε οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ψήφισαν λευκό!! Όταν οι ΣΥΝΕΚ προτείναμε να υπάρχει εναλλαγή στην εκπροσώπηση της ΕΛΜΕ, οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ το αρνήθηκαν!! Και όταν πήγε το μέλος της ΔΑΚΕ στη ΓΣ Προέδρων, έγινε αυτό που όλοι γνωρίζουμε! Δέχτηκαν όμως να εκπροσωπήσει την ΕΛΜΕ στη ΓΣ προέδρων δικό τους μέλος, λόγω του ότι η ΓΣ δεν ενέκρινε την εκπροσώπηση της ΕΛΜΕ Λάρισας από τον προεδρεύοντα της ΔΑΚΕ.

Στο φλέγον θέμα των εκλογών καλούμε τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ να πάψουν το «στρίβειν δια του αρραβώνος» που κάνουν τόσο καιρό τώρα: να συμφωνήσουν να προεδρεύσει άλλος στο ΔΣ και να μη στεναχωριούνται πια μη στενοχωρηθεί η ΔΑΚΕ, προκειμένου να συνεχιστεί το ΔΣ, χωρίς προεδρεύοντα μέλος παράταξης που παραγνωρίζει τις συλλογικές αποφάσεις και τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Οι Εκλογές και η Εκλογοαπολογιστική ΓΣ πρέπει να γίνουν δια ζώσης. Υπάρχουν τα κατάλληλα μέρη στη Λάρισα να γίνουν με την απαιτούμενη ασφάλεια. Ούτε σκέψη για ηλεκτρονική ψηφοφορία και ΓΣ. Έδειξε ο κλάδος τη βούλησή του με την αποχή του από τις ηλεκτρονικές εκλογές των αιρετών.
Όσον αφορά στη ΔΑΚΕ που δια των μελών της στο ΔΣ τοποθετήθηκε πως διαφωνεί, η παράταση που έχει δοθεί μέχρι 31/12 δεν είναι υποχρεωτική κι αυτό το γνωρίζουν όλοι. Ας μη μαντεύει πως δε θα υπάρχει συμμετοχή. Κι ας μη μαντεύουν και οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ το αποτέλεσμα των εκλογών. Ας αφήσουν τους/τις εκπαιδευτικούς να αποφασίσουν.

Περιμένουμε να τοποθετηθεί η ΠΕΚ και να μην κρύβεται. Εφόσον οι ΣΥΝΕΚ προτείνουμε εκλογές στο σωματείο, η ΑΣΕ συμφωνεί και οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ καμώνονται πως τις θέλουν, αν η ΠΕΚ συμφωνήσει, τότε υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία στο ΔΣ.

Τόσο απλά!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ