Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

Mε τους πολίτες που συμμετείχαν σε δράση του Ινστιτούτου Innovation in Politics συναντήθηκε ο Απ. Καλογιάννης και στελέχη της δημοτικής αρχής

Ως μια ακόμα έμπρακτη απόδειξη ότι η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων ενθαρρύνει και στηρίζει τη συμμετοχή των πολιτών στη δημόσια ζωή, αλλά και τις διαδικασίες διαβούλευσης και συζήτησης, χαρακτηρίζεται η συμμετοχή της πόλης της Λάρισας, σε δράση που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Innovation in Politics.

Η δράση αφορούσε στη διοργάνωση τριήμερου τοπικού εργαστηρίου (Local Lab) Αντίστοιχα εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν σε 18 πόλεις της Ευρώπης της Ασίας και της Βόρειας Αφρικής, όπου πολίτες εργάστηκαν ομαδικά πάνω σε μια πρόκληση που αντιμετωπίζει η πόλη τους και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν διαδικτυακά με ειδικούς επαγγελματίες που παρουσίασαν καλές πρακτικές και έδωσαν χρήσιμη καθοδήγηση και τεχνογνωσία.

Σε ό,τι αφορά στη Λάρισα το θέμα ήταν η  υλοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), ενώ το εργαστήρι πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ.

Η ομάδα της Λάρισας με ενθουσιασμό και δημιουργική διάθεση για τρεις μέρες ανέπτυξε έναν εποικοδομητικό διάλογο μέσα σε ένα συνεργατικό κλίμα για το θέμα της εφαρμογής του ΣΒΑΚ και συνομίλησε διαδικτυακά με τον Paweł Jaworski, ειδικό στην πειραματική αστικοποίηση (experimental urbanism) και την Jarmila Fekiacova, project manager.

Για τις εμπειρίες και τα αποτελέσματα της δράσης, όσοι συμμετείχαν σε αυτή συναντήθηκαν στο Δημαρχείο με τον δήμαρχο Απ. Καλογιάννη και στελέχη της δημοτικής αρχής, στους οποίους μετέφεραν την ιδιαίτερα θετική εμπειρία τους για τη συμμετοχή στη δράση καθώς και τις απόψεις που εκφράστηκαν για την εξέλιξη του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, για άλλη μια φορά, ευχαρίστησε τους πολίτες για τη συμμετοχή τους στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδικασία, επισημαίνοντας ότι η δημοτικής αρχή είναι φύσει και θέσει υπέρ της συμμετοχής των πολιτών και της διαβούλευσης.

Στην ομάδα της Λάρισας συμμετείχαν η κ. Ολγα Τσιούρβα Περιφερειακή Διευθύντρια ΟΑΕΔ Θεσσαλίας, ως συντονίστρια καθώς και οι κ.κ. Αγορίτσας Χρήστος, Βαρνά Άννα, Γρηγοριάδου Μαρία, Δαδιώτης Αναστάσιος, Ευαγγέλου Εύη, Παπαδόπουλος Χαράλαμπος, Πεκας Απόστολος, Τζήκα Καλλιόπη. Την ευθύνη οργάνωσης του εργαστηρίου είχε το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης της Αντιδημαρχίας Διοίκησης, Παιδείας και Δια βίου Μάθησης του Δήμου μας εκ μέρους του οποίου συμμετείχαν οι κ.κ. Τσιούγκου Κλεονίκη και Γκούθα Βίκυ. Εκ μέρους του Γραφείου Τύπου του Δήμου συμμετείχε ο Λευτέρης Μπατζανούλης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ