ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΓΙΟΡΤΩΝ Η ΛΑΡΙΣΑ ΠΟΥ ΑΝΑΨΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ

Το εναρκτήριο λάκτισμα για τις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων έδωσε σήμερα το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Ο δήμαρχος έστειλε ένα τριπλό μήνυμα απευθυνόμενος προς τους πολίτες της πόλης, το οποίο αφορούσε τις συνθήκες που επικρατούν, τον εμβολιασμό, αλλά και την στήριξη της τοπικής αγοράς.
“Θυμάμαι ότι πέρσι, λόγω των περιοριστικών μέτρων, ήμουν σχεδόν μόνος στο άναμμα του Δένδρου μαζί με λίγους Λαρισαίους που έτυχε εκείνη την ώρα να περνάνε από την πλατεία. Φέτος, τα πράγματα είναι καλύτερα, αφού το εμβόλιο υπάρχει και η κοινωνία με την οικονομία λειτουργούν. Δεν είναι όμως καλύτερη η κατάσταση σε σχέση με την πανδημία”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Λαρισαίων στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε και πρόσθεσε: “Στην Λάρισα, η περιφερειακή ενότητα αλλά και όλη η Θεσσαλία, βρίσκεται εδώ και μεγάλο διάστημα, από τα μέσα του φθινοπώρου στη δίνη της πανδημίας.

Τα Νοσοκομεία μας βρίσκονται υπό συνεχή πίεση, σχεδόν από την αρχή της πανδημίας και οι συμπολίτες μας υγειονομικοί, οι γιατροί και οι νοσηλευτές της πρώτης γραμμής – έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους.

Νομίζω ότι θα ήταν ανεύθυνο εάν κάνουμε, εάν προσποιούμασταν ότι δεν τρέχει τίποτα και ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι ξέγνοιαστα και θα είναι σαν τις εορταστικές περιόδους της κανονικότητας. Και αυτό το μήνυμα πρέπει πρώτοι απ΄ όλους να το εκπέμπουν οι φορείς και κυρίως ο Δήμος.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα. Πρέπει να ξαναβρούμε Θα γιορτάσουμε. Με προσοχή και προσαρμόζοντας τις δράσεις μας στις συνθήκες και τα δεδομένα που υπάρχουν”.

Κατά δεύτερο λόγο ο δήμαρχος Λαρισαίων τόνισε ότι “θα γιορτάζαμε ακόμα καλύτερα και εδώ και σε όλη τη χώρα εάν το ποσοστό του εμβολιασμού ήταν υψηλότερο. Βλέπω με χαρά ότι υπάρχει μια αυξητική τάση στους εμβολιασμούς.
Επειδή αυτές οι ημέρες, η περίοδος που ξεκινάει χαρακτηρίζονται από έντονα συναισθήματα. Από αγάπη και αλληλεγγύη.
Εμβολιαστείτε για όσους αγαπάτε. Οι γονείς για τα παιδιά τους. Οι παππούδες για τα εγγόνια τους. Οι νέοι για τις παρέες τους. Ο εμβολιασμός, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα είναι πράξης εκδήλωσης Αγάπης και Αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο. Προς τα μέλη της οικογένειας, τον φίλο και το γείτονα”.

Τέλος ο κ. Καλογιάννης έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην στήριξη των Λαρισαίων εμπόρων και των επαγγελματιών της εστίασης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι “Αυτές τις ημέρες, που ούτως ή άλλως θα κινηθούμε στην αγορά, ας επιλέξουμε να κάνουμε τις αγορές μας από τα τοπικά εμπορικά καταστήματα.
Στηρίξουμε τους Λαρισαίους εμπόρους, τις τοπικές επιχειρήσεις.
Να στηρίξουμε και την εστίαση, που κυριολεκτικά έχει χτυπηθεί περισσότερο. Να χαρούμε το κλίμα των ημερών, προσαρμοσμένοι στις συνθήκες και με προσοχή, κατέληξε ο δήμαρχος Λαρισαίων.
Η κεντρική πλατεία πλημμύρισε από χριστουγεννιάτικες μελωδίες της Φιλαρμονικής του δήμου Λάρσιας, αλλά και της Παιδικής Χορωδίας του ΔΩΛ.

ertnews.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ