ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΆΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ

Κοντά στους αγρότες της Αγιάς και της Ζαγοράς βρέθηκε σήμερα, 2/12/21, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας Άννα Βαγενά, στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν από κοινού μπροστά στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, οι Αγροτικοί Σύλλογοι του δήμου Αγιάς και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας, συμπαραστεκόμενη στα δίκαια αιτήματά τους, για τα οποία άλλωστε κατέθεσε πρόσφατα ερώτηση στη Βουλή.

Οι επαγγελματίες παραγωγοί της Αγιάς, μαζί με τους αγροτικούς συλλόγους της Μαγνησίας, αποφάσισαν να προβούν στην κλιμάκωση της κινητοποίησης, που ξεκίνησε με το μαζικό συλλαλητήριο με τρακτέρ, που πραγματοποιήθηκε στις 12/11/21 στην Αγιά, απαιτώντας συνάντηση με τον υπουργό για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, που είναι ζωτικής σημασίας για τη συνέχιση της εργασίας τους υπό αξιοπρεπείς συνθήκες και για τους όρους διαβίωσής τους. Πρώτιστα και αδιαπραγμάτευτα διεκδικούν την ένταξη στη συνδεδεμένη ενίσχυση των μήλων, των κάστανων, των αμύγδαλων και των κερασιών, τη σύνδεση των επιδοτήσεων με την πραγματική παραγωγή, την άμεση χορήγηση των προκαταβολών για τον παγετό του Απριλίου, τη συνολική εξόφληση της αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ ως το τέλος του χρόνου, τον εκσυγχρονισμό του κανονισμού του ΕΛΓΑ, προκειμένου να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο για όλες τις φυσικές καταστροφές και τις νόσους και την εκλογίκευση του τεράστιου κόστους παραγωγής με μειώσεις / κατάργηση του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, ρεύμα, μέσα και εφόδια.

Στη συνέχεια, η Άννα Βαγενά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι καιρός η Κυβέρνηση να αποδείξει και στην πράξη ότι στηρίζει τον πρωτογενή τομέα της χώρας, όπως ισχυρίζεται. Οι αγρότες έχουν χορτάσει από λόγια του αέρα. Τα αιτήματα που ήρθαν σήμερα εδώ να υπερασπιστούν είναι απολύτως λογικά και δίκαια και ο υπουργός οφείλει να δεσμευτεί για την άμεση η ικανοποίησή τους.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ