ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ – ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ

Κοινή ανακοίνωση των σωματείων εργαζομένων στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Θεσσαλίας

Για εμάς τους εργαζόμενους του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας, η πανδημία ήρθε να προστεθεί και ν’ αναδείξει όλα τα χρόνια προβλήματα μας:

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ – ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ

Δεν πληρωνόμαστε κανονικά για κυκλικές βάρδιες, Νύχτες, Κυριακές και Αργίες. Φτάσαμε στο τέλος του χρόνου, έχουμε πληρωθεί μόνο 4 μήνες και είναι αμφίβολο αν και πότε θα πληρωθούμε τους υπόλοιπους!

Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή μισθοδοσίας του έκτακτου επικουρικού προσωπικού, σε κάθε ανανέωση των συμβάσεων τους. Οι συνάδελφοί υπογράφουν 3μηνες ή 6μηνες συμβάσεις και κάθε φορά για 2 – 3 μήνες τουλάχιστον, είναι χωρίς χρήματα στην τσέπη! Ειδικά τώρα που έφτασαν γιορτές, και είναι αμφίβολο γι’ ακόμα μια φορά αν θα πληρωθούν ως τα Χριστούγεννα!

Πρόσφατα από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την καταβολή έκτακτου βοηθήματος. Το επίδομα αυτό θα δοθεί «μόνο σε υγειονομικούς πρώτης γραμμής» κι όχι σε εργαζόμενους «δεύτερης κατηγορίας», όπως προφανώς θεωρούμαστε εμείς στην Πρόνοια. Γι’ άλλη μια φορά θα αρκεστούμε σε συγχαρητήριες επιστολές και ανέξοδες φιλοφρονήσεις συμπάθειας.

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού είναι ελάχιστες, σε σύγκριση με τις ανάγκες του φορέα (συνταξιοδοτήσεις, μετατάξεις, κτλ), κάτι που έχει επιπτώσεις και στο επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών.. Αντί για σωστή στελέχωση, γίνονται περιστασιακά διάσπαρτες ατομικές συμβάσεις εργασίας για τρεις, έξι, οκτώ ή δώδεκα μήνες. Αυτό το επικουρικό προσωπικό καλύπτει “πάγιες και διαρκείς ανάγκες” και η προσφορά του μέσα στην πανδημία θα πρέπει να αναγνωριστεί έμπρακτα.

Στις κουζίνες υπάρχει σημαντική έλλειψη προσωπικού. Αντί όμως για προσωπικό, ως λύση επιλέχθηκε η πρόσκαιρη προμήθεια πανάκριβων “έτοιμων γευμάτων”, χωρίς να λύνεται κανένα απολύτως πρόβλημα.

Δεν υπάρχει ακόμα νέος Οργανισμός Λειτουργίας, αλλά 5 απαρχαιωμένοι. Το αποτέλεσμα είναι η μη ορθολογική διαχείριση πόρων, προσωπικού και υποδομών, καθώς και η λανθασμένη διάρθρωση Διευθύνσεων και Τμημάτων. Είναι επιτακτική η ανάγκη ενός σύγχρονου οργανισμού, που θα λύνει προβλήματα και θα προβλέπει το απαραίτητο προσωπικό όπως π.χ. τοποθέτηση στελεχών από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, σε θέσεις ευθύνης.

Απαιτούμε:

Να πληρωθούμε άμεσα Νυχτερινά, Κυριακές και Αργίες

Άμεση πληρωμή των μισθών του επικουρικού προσωπικού

Ισότητα στη χορήγηση του έκτακτου βοηθήματος

Μονιμοποίηση των επικουρικών και συμβασιούχων συναδέλφων μας

Νέο σύγχρονο οργανισμό λειτουργίας

Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά

Ουσιαστικές αυξήσεις και επαναφορά του 13ου & 14ου μισθού

Άρση των αναστολών εργασίας υπό προϋποθέσεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ