ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΠΕΛΩΝΑ!

ΓΡΑΦΕΙ Η Ρούλα Σουρλαντζή – Ζαχαράκη Δημοτική Σύμβουλος της Συν πολιτείας.

Πολιτιστικό Κέντρο αποκτά ο Αμπελώνας με χρηματοδότηση 600.000 ευρώ από το πρόγραμμα Leader 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης και μετατροπής του κτιρίου του παλιού Δημαρχείου, σε Πολιτιστικό Κέντρο. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Τυρνάβου.

Πώς φθάσαμε όμως έως εδώ; Ποιοι ήταν οι εμπνευστές του έργου; Ποιοι δούλεψαν πάνω σ΄αυτό το σκοπό;

Από την αρχή της θητείας της προηγούμενης Δ. Α. το πρόβλημα της έλλειψης Πολιτιστικού Κέντρου τέθηκε ως επείγον από τους Δημοτικούς Συμβούλους του Αμπελώνα και ο π. Δήμαρχος Παναγιώτης Σαρχώσης σε συνεργασία με τον π. αντιδήμαρχο τεχνικών έργων κ. Κουλιό Κωνσταντίνο και την τεχνική υπηρεσία του Δήμου αποφάσισαν όλη η χρηματοδότηση του προγράμματος LEADER να δοθεί γι αυτό το σκοπό.

600.000 € ΑΠΟ ΤΟ LEADER ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Ήταν εύκολη η πορεία του έργου έως εδώ; Κάθε άλλο θα λέγαμε.

Παρακάτω απαριθμούνται οι ενέργειες που έπρεπε να γίνουν για να έχουμε σήμερα την χρηματοδότηση:

1) Πραγματοποιήθηκε η νομιμοποίηση του κτιρίου διότι ήταν αυθαίρετο.

2) Εκδόθηκε Άδειας Δόμησης.

3) Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες. (Το Πολιτιστικό κέντρο περιλαμβάνει αίθουσα εκδηλώσεων με 137 θέσεις θεατών, αίθουσα για εκθέσεις ζωγραφικής και χώρο για ένα μεγάλο φουαγιέ. Επίσης ανελκυστήρα και διαμόρφωση όλης της εξωτερικής όψης του κτιρίου.)

4) Υποβολή πρότασης στο Συμβουλίων Πολεοδομικών Θεμάτων Λάρισας.

5) Υποβλήθηκε πρότασης στο πρόγραμμα LEADER.

bty

24 Απριλίου 2019 εντάχθηκε η ανάπλαση του υφισταμένου κτιρίου του παλιού Δημαρχείου και η δημιουργία ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ στον Αμπελώνα, πηγή χρηματοδότησης από το πρόγραμμα LEADER προϋπολογισμού 600.000 Ευρώ.

Όταν το πρόγραμμα LEADER άνοιξε όλα ήταν έτοιμα.

Είμασταν η δημοτική αρχή που προσπαθήσαμε να επιλύσουμε προβλήματα, που μοχθούσαμε κάθε μέρα, κάθε ώρα, με επιμονή και αγωνία, μέσα σε αντίξοες οικονομικά και θεσμικά συνθήκες να διασφαλίσουμε καλύτερους όρους για την καθημερινή μας ζωή.

Ο Αμπελώνας ήταν στο επίκεντρο της προσοχής του Παναγιώτη Σαρχώση και αυτό θα φανεί όχι από τα έργα που έχουν εκτελεστεί ή εκτελούνται ,αλλά κι από αυτά που θα ακολουθήσουν.

(Αστικές Αναπλάσεις, περιμετρικός δακτύλιος , Αθλητικό κέντρο, αλλαγή αμιαντοσωλήνων)

Οι φωτογραφίες είναι από την μελέτη που κατατέθηκε στο ΣΥΠΟΘΑ απ΄όπου πέρασε με τις καλύτερες κριτικές!!!

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ