ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ Η ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΟΞΥΓΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ COVID 19 ΣΤΟ Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Στο Γ.Ν. Λάρισας κατά τη διάρκεια του 3ου κύματος εγκαταστάθηκαν πρόσθετοι εξαερωτές προκειμένου να βελτιωθεί η δυνατότητα εξαέρωσης ώστε να καλύπτει την αυξημένη ζήτηση σε οξυγόνο για τους ασθενείς COVID – 19. Η προσθήκη αυτή σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση των δρομολογίων ανεφοδιασμού είχαν ως αποτέλεσμα να ανταπεξέλθει το Νοσοκομείο στις αυξημένες απαιτήσεις της περιοχής.

Οι ανάγκες των Νοσοκομείων ολόκληρης της χώρας σε υγρό οξυγόνο αυτή τη στιγμή είναι μεγαλύτερες από κάθε άλλη φορά και το Γ.Ν. Λάρισας καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διασφαλιστεί ο ομαλός ανεφοδιασμός του.

Ως εκ τούτου, εγκαταστάθηκε στο Νοσοκομείο μία επιπλέον κατακόρυφη δεξαμενή αποθήκευσης υγρού οξυγόνου, με τους συνοδούς ατμοσφαιρικούς εξαερωτές, χωρητικότητας 5000 lit και βάρος γεμάτη με περιεχόμενο 12000 Kgr.
Παράλληλα πραγματοποιούνται εντός του Νοσοκομείου εργασίες αναβάθμισης των εγκαταστάσεων ιατρικών αερίων.

Ο Διοικητής κος Γρηγόριος Βλαχάκης δήλωσε σχετικά: «Όπως είχε διαπιστωθεί από την περίοδο της προηγούμενης έξαρσης της πανδημίας, το σύστημα αποθήκευσης και παροχής οξυγόνου του Νοσοκομείου μας αντιμετώπισε προβλήματα, δεδομένου ότι έχει σχεδιαστεί για τη φυσιολογική λειτουργία του και όχι για τις έκτακτες συνθήκες στις οποίες κλήθηκε να λειτουργήσει λόγω του ρόλου του στο γενικότερο σχεδιασμό αντιμετώπισης της πανδημίας στην περιοχή. Με βάση τα στοιχεία που λαμβάνουμε από την τηλεμετρία, η αυτονομία που παρείχε η δεξαμενή που βρίσκεται εγκατεστημένη στο χώρο είναι για λιγότερο από δύο ημέρες.

Έτσι, στο Γ.Ν. Λάρισας κατασκευάστηκε η βάση έδρασης της δεξαμενής και εγκαταστάθηκε επ αυτής η πρόσθετη δεξαμενή χωρητικότητας 5000 litr με τους απαραίτητους εξαερωτές.
Με το έργο αυτό διασφαλίζουμε την εύρυθμη λειτουργία των Τμημάτων νοσηλείας περιστατικών λοίμωξης COVID – 19 στο Νοσοκομείο μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ