Η ΛΑΡΙΣΑ «ΦΑΒΟΡΙ» ΓΙΑ ΜΑΓΝΗΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ!!!

Ανακοίνωση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

Σύμφωνα με τελευταία δημοσιεύματα, το στρατιωτικό αεροδρόμιο στη πόλη μας όπου εδρεύει η 110 Πτέρυγα Μάχης θα «αναβαθμιστεί». Αφού όπως φαίνεται προκρίνεται από τους Αμερικάνους για να «προσγειωθούν» (δηλαδή να εγκατασταθούν μόνιμα), τα τελευταία πολεμικά μαχητικά αόρατα αεροσκάφη τύπου F-35 που γίνεται συζήτηση να αγοραστούν από την Ελλάδα για να «ενισχυθεί» η Πολεμική Αεροπορία.

Ήδη το αεροδρόμιο της Λάρισας χρησιμοποιείται από αμερικανικά αεροσκάφη τύπου F-15, ενώ σημαντικό κομμάτι στο παζλ είναι και η πρόσφατη πενταετής Ελληνοαμερικανική συμφωνία, στην οποία προβλέπεται αναβάθμιση εγκαταστάσεων του αεροδρομίου της Λάρισας με μία επένδυση πολλών εκατομμυρίων ευρώ από πλευράς ΗΠΑ.

Η συζήτηση για την «αγορά του αιώνα» γίνεται την ίδια στιγμή που μετράμε χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία, εκατοντάδες διασωληνωμένους και η κρατική χρηματοδότηση στην Υγεία μειώνεται κατά 450 εκ. ευρώ. Αντίθετα, τα “δωράκια” στους φαρμακοβιομήχανους και γενικότερα τους επιχειρηματικούς ομίλους θα φτάσουν τα 1,2 δισ. Ευρώ. Τα επιδόματα για τους ανέργους κόβονται κατά 199 εκατ. ευρώ, ενώ δεν υπάρχει καμία ουσιαστική πρόβλεψη για αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά έργα, για σχολικές υποδομές. Αντίθετα αυξάνονται οι δαπάνες για τα εξοπλιστικά προγράμματα κατά 530 εκατ. ευρώ, φτάνοντας στα 3,5 δισ. και συνολικά στα 7,5 δισ. με τα 4 δισ. ευρώ που δίνει η Ελλάδα κάθε χρόνο στο ΝΑΤΟ.

Όλη αυτή η κινητικότητα των Αμερικανών προβλέπεται στην κατάπτυστη και επικίνδυνη για το λαό μας «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ σύμφωνα με την οποία παραχωρούνται όλα τα στρατόπεδα, τα στρατιωτικά αεροδρόμια και λιμάνια στην υπηρεσία των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτή τη Συμφωνία την προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ και την επέκτεινε η κυβέρνηση της ΝΔ με την υπογραφή πενταετούς συμφωνίας.

Κανένας να μην πιστέψει πως όλοι αυτοί σκέφτονται το λαό, προσφέρουν ασφάλεια και ανάπτυξη. Κάθε μέρα που περνάει προστίθενται και άλλα παραδείγματα που επιβεβαιώνουν ότι το μόνο που νοιάζει ΝΑΤΟ, ΕΕ, κυβερνήσεις είναι τα συμφέροντα των δικών τους μονοπωλίων.

Όλοι αυτοί που μας φορτώνουν με φόρους και χαράτσια, αυξάνουν τις τιμές στην ενέργεια και τα τρόφιμα, κρατάνε παγωμένους τους μισθούς και μας θέλουν σκλάβους με 10ωρα τον 21ο αιώνα δεν μπορεί να σκέφτονται το καλό μας. Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός που έρχεται για ψήφιση αποδεικνύει περίτρανα ποιον εξυπηρετούν η κυβέρνηση της ΝΔ τώρα και όλες οι προηγούμενες διαχρονικά.

Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει αποφασιστικά η λαϊκή διεκδίκηση ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς, για το ξήλωμα των βάσεων, την επιστροφή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων από τις αποστολές στο εξωτερικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ