Μ.Ε.Θ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ – ΔΙΑΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ

Δήλωση της βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Αννας Βαγενά

Οι κοινοί θνητοί είναι δυνατό να διασωληνώνονται στους διαδρόμους των νοσοκομείων. Οι επώνυμοι καλό είναι να διασωληνώνονται εντός των Μ.Ε.Θ.
Αυτός είναι ο λόγος που κρατούνται κενές (47) σαράντα επτά μονάδες εντατικής θεραπείας, συμφώνα με τις αποκαλύψεις του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου και του Γενικού Γραμματέα της ΟΕΝΓΕ Πάνου Παπανικολάου.

Για την περίπτωση που θα τις χρειαστούν «σημαντικά» πρόσωπα. Η Κυβέρνηση, λοιπόν, προκειμένου να κρύψει την αναλγησία της απέναντι στον απλό πολίτη, καθώς είναι δεδομένη η ευαισθησία της απέναντι στους «αρίστους» και τα «σημαντικά» πρόσωπα, δεν προσκομίζει τα στοιχεία που είναι υποχρεωμένη να προσκομίσει: Πόσες Μ.Ε.Θ. υπάρχουν; Πόσοι νοσηλεύονται σε αυτές; Φιλοξενούν οι Μ.Ε.Θ. ασθενείς που δεν είναι διασωληνωμένοι;

Υπάρχουν Μ.Ε.Θ. που είναι κενές και γιατί; Αντί να δώσει αυτά τα στοιχεία στα Μ.Μ.Ε., αντίθετα, έχει δώσει την εντολή να υποβαθμίζεται κάθε είδηση που την εκθέτει. Οι 18.000 νεκροί της πανδημίας και οι κακοί χειρισμοί της Κυβέρνησης δεν μπορούν να κρυφτούν. Τα κυβερνητικά στελέχη ξορκίζουν το «πολυτελές», πλέον, ΕΣΥ και δηλώνουν προκλητικά, ότι δεν θα φτιάξουν, βέβαια, δέκα εκατομμύρια Μ.Ε.Θ., με τον Μητσοτάκη και τον Πλεύρη, αλλά και διάφορους άλλους πρόθυμους, κυρίως δημοσιογράφους στα κανάλια, να διαβεβαιώνουν τον απλό κόσμο, ότι δεν έχει καμιά σημασία για τη πορεία των διασωληνωμένων, αν η διασωλήνωση γίνεται εκτός η εντός ΜΕΘ, πέρα από κάθε λογική και κόντρα σε κάθε επιστημονική βεβαιότητα. Το αποτέλεσμα, διαλαλούν, είναι ακριβώς το ίδιο. Μόνο που, είναι ακριβώς το ίδιο για τους απλούς πολίτες.

Για τους επώνυμους έχει σημασία, και μάλιστα μεγάλη, γι’αυτό και τις διαθέσιμες Μ.Ε.Θ. τις αφήνουν για κείνους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ