ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΛΩΡΟΣ

Εφυγε αργά το βράδυ της Παρασκευής από τη ζωή στο σπίτι του στην Αθήνα σε ηλικία 96 ετών ο πρώην υπουργός, βουλευτής και νομάρχης Γιάννης Φλώρος, που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην κοινωνία της Λάρισας την οποία υπηρέτησε από διάφορες θέσεις για πολλές δεκαετίας ως γιατρός και πολιτικός.

Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ και εκλέχθηκε πρώτη φορά βουλευτής το 1974, ενώ διατέλεσε υφυπουργός και υπουργός Υγείας παραμένοντας στη Βουλή μέχρι και το 1994 οπότε και παραιτήθηκε για να διεκδικήσει τη θέση του 1ου αιρετού νομάρχη στο νομό Λάρισας την οποία και κέρδισε σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις.

Ο Γιάννης Φλώρος είχε αποκτήσει μία ιδιαίτερη σχέση με τους πολίτες του νομού και ήταν πάντα απλός και καταδεκτικός. Αλλωστε η πόρτα των γραφείων του σε υπουργείο και νομαρχία ήταν πάντα ανοικτή σε όλους. Στις θητείες του ως νομάρχης άφησε τεράστιο έργο και έβαλε γερά θεμέλια για την ανάπτυξη του τουρισμού αλλά και του αγροτικού τομέα δρομολογώντας σημαντικά έργα.

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου στον Αγιο Αχίλλιο Λάρισας.

Ο Γιάννης Φλώρος γεννήθηκε το 1925 στην Ανατολή Λάρισας. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάστηκε ως ιατρός.

To 1974 ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ με το οποίο εκλεγόταν συνεχώς βουλευτής Λάρισας από τις πρώτες μεταδικτατορικές εκλογές του Νοεμβρίου 1974 μέχρι και το 1994 που παραιτήθηκε για να αναλάβει τα καθήκοντα του νομάρχη Λάρισας.

Στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου διετέλεσε υφυπουργός Υγείας και Πρόνοιας (5 Ιουλίου 1982 – 5 Ιουνίου 1985), υφυπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (26 Ιουλίου 1985 – 31 Οκτωβρίου 1986) και υπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (23 Σεπτεμβρίου 1987 – 18 Νοεμβρίου 1988).

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 1994 εξελέγη νομάρχης Λάρισας με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ (ο πρώτος εκλεγμένος νομάρχης), ενώ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 1998 κέρδισε και δεύτερη θητεία, παραμένοντας νομάρχης ως το 2002.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ