ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕΒΑΣΤΗ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ που ζητούν την άμεση σύγκλιση γενικής συνέλευσης της ΕΛΜΕ και απειλούν με παραίτηση από το δ.σ.

Όταν με βάση το Καταστατικό οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες υπογράφουν το κάλεσμα σύγκλησης Γενικής Συνέλευσης με θέμα τον προσδιορισμό ημερομηνίας Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης και εκλογών, το ΔΣ οφείλει να προχωρήσει στη σύγκληση αυτής σεβόμενο τη βούληση της βάσης και την τήρηση του Καταστατικού του σωματείου.

Η απόφαση της άρον – άρον συνεδρίασης να γίνουν οι εκλογές τον Απρίλη είναι ένα αντιδημοκρατικό ολίσθημα, πολύ ανησυχητικό για το πώς νοείται η θεσμική λειτουργία από κάποιους. Η παράταξή μας δε συμφώνησε ποτέ σε ώρα και ημέρα για την πραγματοποίηση του εν λόγω ΔΣ. Θεωρούμε ότι από σκοπιμότητα έσπευσαν την Τρίτη, μία μέρα πριν τη συνήθη (Τετάρτη), οι παρατάξεις ΔΑΚΕ-ΠΕΚ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ να συνεδριάσουν ερήμην μας και μάλιστα με θέμα τις εκλογές!

Βιάστηκαν, γιατί θορυβήθηκαν από την ανακοίνωση των προθέσεών μας να προβούμε σε ενεργοποίηση του άρθρου 21, όσον αφορά τη συλλογή υπογραφών από το ένα πέμπτο των μελών για τη σύγκληση ΓΣ με θέμα τις εκλογές και προσπάθησαν τεχνηέντως να δημιουργήσουν προηγούμενο. Από αυτή την «ιερή συμμαχία» προέκυψε καταγγελτικό κείμενο, φυσικά απέναντι σε εμάς, με αιτιάσεις που διαψεύδουν η πραγματικότητα στα σχολεία και η ξεκάθαρη θέση μας να προχωρήσουμε στο σωματείο σε εκλογές.

Οι αδιαμφισβήτητες υπογραφές, στο υπαγορευμένο από το καταστατικό αίτημα των συναδέλφων, έχουν κατατεθεί σε όλα τα μέλη που εκπροσωπούν τις παρατάξεις στο ΔΣ αλλά και σε μέλη της ΑΣΕ από τις ΣΥΝΕΚ.

Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ συμφώνησαν στην τότε συνεδρίαση του ΔΣ, παρότι η μόνη άλλη παράταξη που συμφωνούσε με τις εκλογές, η δική μας, δε συναίνεσε στη μέρα και ώρα υλοποίησής του. Κι αντί να καταγγείλουν τις ΔΑΚΕ – ΠΕΚ, κατήγγειλαν τις ΣΥΝΕΚ.

Συνυπέγραψαν μαζί με αυτούς που αποφεύγουν τις εκλογές καταγγελία εναντίον των ΣΥΝΕΚ, που παλεύουμε για να γίνουν εκλογές και δεν είχαμε νομιμοποιήσει με τη συναίνεσή μας το επισπευσμένο ΔΣ!! Εμείς το έχουμε πει ότι η ‘παρέα’ κάνει αυτά τα αίσχη που κάνει χάρη ακριβώς στο «κράτα με να σε κρατώ» που διατηρούν ανάμεσά τους!

Στην προσπάθεια να διαλυθεί το σωματείο συνεπικουρούν όλα αυτά τα μικροπαραταξιακά ευτελή τερτίπια που είναι αποκρουστικά και προκαλούν την αποστροφή των συναδέλφων. Ό,τι ακριβώς δε χρειαζόμαστε οι εργαζόμενοι/ες στους σκοτεινούς αυτούς καιρούς.
Απομένει να συγκληθεί ΓΣ υποχρεωτικά και άμεσα με θέμα αποκλειστικό τις εκλογές. Οι δημοκρατικές λύσεις ανέκαθεν ήταν εμπόδιο για την ανελευθερία και τον αυταρχισμό.
Το 2018 προχωρήσαμε σε εκλογές με τις υπογραφές των συναδέλφων! Ο δρόμος είναι ο αυτός!

Οι ΣΥΝΕΚ δηλώνουμε ευθαρσώς ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε αντιδημοκρατικές ενέργειες. Κανένα διοικητικό συμβούλιο δε νομιμοποιείται να αγνοήσει τη βούληση των μελών, αν βέβαια τα μέλη του συναισθάνονται τη δημοκρατική ευθύνη ότι τα εκπροσωπούν! Η αγνόηση της εντολής του σώματος συνιστά επικίνδυνη στάση, αντιδημοκρατικό ολίσθημα. Δεν πρόκειται να το νομιμοποιήσουμε!

Επειδή οι παρατάξεις ΔΑΚΕ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ (με συναινούσα την ΠΕΚ) κρύβονται πίσω από ένα ακόμη ΔΣ (για μας ατελέσφορο, εφόσον βάσει των δηλώσεών τους οι παρατάξεις 4-4 ισοψηφούν για την προκήρυξη εκλογών και ένα μέλος που προτάσσει την ηλεκτρονική ψηφοφορία θα απουσιάζει), δηλώνουμε την πρόθεσή μας να υποβάλουμε εκεί την παραίτηση των ΣΥΝΕΚ Λάρισας από το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας, αν δεν προχωρήσει άμεσα η σύγκληση ΓΣ για να αποφασίσει για εκλογές, βάσει του καταστατικού, ανεξαρτήτως τώρα πλέον της βούλησης των παρατάξεων, αφού το αιτήθηκε το ένα πέμπτο της βάσης.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com