ΛΑΡΙΣΑ: ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο με τον τίτλο ” Μαθηματικά για διαγωνισμούς Δημοτικού” παρουσιάστηκε το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου στις 18.00 στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.
Συγγραφείς του δύο Λαρισαίοι μαθηματικοί με σημαντικό ερευνητικό και επιστημονικό έργο και παρουσιάσεις σε συνέδρια και ημερίδες.
Ο αναπληρωτής Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας κ. Νίκος Ζέρβας και ο κ. Άγγελος Παπαϊωάννου.

Το βιβλίο , όπως εύγλωττα μαρτυρά ο τίτλος του είναι ένα καινοτόμο και πρωτότυπο εκδοτικό εγχείρημα , πολύ χρήσιμο σε μαθητές του Δημοτικού που αγαπούν τα Μαθηματικά και συμμετέχουν αθρόα τα τελευταία χρόνια στους διαγωνισμούς που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και άλλοι επιστημονικοί φορείς.

Για το συγγραφικό εγχείρημα των κ.κ. Ζέρβα και Παπαϊωάννου μίλησαν οι:
Γιάννης Εμμανουήλ, καθηγητής Τμήματος Μαθηματικών ΕΚΠΑ , κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών και πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.
Βασίλης Γερογιάννης, καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πρόεδρος του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων .
Κώστας Καραμπάτσας, πρόεδρος Παραρτήματος Λάρισας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και μέλος του κεντρικού Δ.Σ. της Ε.Μ.Ε.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων , τις εκδόσεις ” Διηνεκές” και με την ευγενική υποστήριξη του βιβλιοπωλείου ” Καλτσάς” . Το συντονισμό της παρουσίασης έκανε η κ. Πόπη Αναγνωστοπούλου, Δρ. Πολιτικής Επιστήμης

Παρευρέθηκαν, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου ο πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Τάσιος, η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Λίτσα Λιακούλη, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Τάνια Δόκου, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Βασιλική Ζιάκα, ο συντονιστής εκπαιδευτικού έργου μαθηματικών του ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας κ. Κ. Μπουραζάνας, η προϊσταμένη Εκπ. Θεμάτων Λάρισας κ. Β. Ψαριανού και Μαγνησίας κ. Ρ. Φασουράκη, ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ κ. Μιχάλης Τζιατζιάς, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάρισας κ. Θανάσης Φούντας, ο πρόεδρος του συλλόγου των δασκάλων κ. Δημήτρης Παπαποστόλου, η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Λάρισας κ. Κ. Χατζημίχου, τα μέλη των συλλογικών οργάνων διοίκησης της ΕΜΕ Λάρισας Σ. Τερζόπουλος, Ν. Θέου, Σ. Κοφίνας, Θ Κοφίνας, Β. Σδράκας, Π. Βογιατζής , Γ. Χρηστίδης, το μέλος του Δ.Σ της ΕΛΜΕ και της ΕΕΦ Λάρισας Σ. Μαλάκος, διευθυντές σχολείων και πλήθος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Για την εκδήλωση απέστειλε χαιρετισμό η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή η οποία λόγω υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παρευρεθεί δια ζώσης καθώς και οι βουλευτές της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρήστος Κέλλας

Πριν την έναρξη της παρουσίασης οι μαθητές του μουσικού σχολείου Λάρισας Δημήτρης Μπασαγιάννης, Γκερμπεσιώτη Ζωή και Δημοπούλου Μαρίνα καλωσόρισαν τους συμμετέχοντες με υπέροχα μουσικά κομμάτια και έδωσαν ένα ξεχωριστό χρώμα στην εκδήλωση.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας τηρήθηκαν όλα τα επίσημα υγειονομικά πρωτόκολλα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ