ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ Η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ

Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι από την τη συμφωνία ΗΠΑ – Ελλάδας για τις βάσεις, που μετατρέπει επ’ αόριστο τη χώρα μας σε ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών και στόχο των αντιπάλων τους, είδαν το φως της δημοσιότητας, τα σχέδια των αμερικανών , για την αναβάθμιση των υποδομών της 110 ΠΜ, προκειμένου αυτές να αξιοποιηθούν από την αμερικάνική πολεμική αεροπορία (USAFE) για την στάθμευση πολεμικών αεροσκαφών (F35 ), μη επανδρωμένων κατασκοπευτικών (Global Hawk), καθώς και των γιγαντιαίων ιπτάμενων τάνκερ KC135.

Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες στην κυβέρνηση που υπέγραψε τη νέα συμφωνία για τις βάσεις και σε όλα τα υπόλοιπα αστικά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ κλπ.), που στην ουσία συμφωνούν και μιλάνε μόνο για τη χρονική διάρκεια και τα ανταλλάγματα που θα μπορούσαν να είναι περισσότερα! Άλλωστε αυτά τα κόμματα ως κυβέρνηση στο παρελθόν προετοίμασαν αυτές τις συμφωνίες ή υπέγραψαν αντίστοιχες.

Η «αξιοποίηση» της 110 ΠΜ στο πιο πάνω πλαίσιο δεν είναι καινούργιο φαινόμενο. Στο παρελθόν, και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και επί κυβέρνησης ΝΔ, η 110 ΠΜ αξιοποιήθηκε από τους αμερικανούς για «τις ανάγκες τους» τη μεταστάθμευση πολεμικών αεροσκαφών (F15) , προκειμένου να πάρουν μέρος στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ στη Μαύρη θάλασσα, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, για τη στάθμευση μη  επανδρωμένων κατασκοπευτικών (ΜQ -9REAPER), προκειμένου να περιπολούν στο τρίγωνο Αφρική – Μέση Ανατολή – Μαύρη Θάλασσα, συμμετέχοντας ενεργά στους σχεδιασμούς και επεμβάσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην περιοχή

Τώρα προχωρούν ακόμη πιο πέρα δίνοντας δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για να αναβαθμιστούν οι υποδομές της 110 ΠΜ. (διάδρομοι τροχοδρόμησης, υπόστεγα, χώροι εξοπλισμού κλπ) για να μπορούν να επιχειρούν με ορμητήριο την πόλη μας στην περιοχή της Μαύρης θάλασσας,  των Βαλκανίων, στην Ουκρανία, άλλωστε βλέπουν το φως της δημοσιότητας τακτικά οι εμπλοκές αμερικάνικων και ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών στη Μαύρη θάλασσα.

Πρόκειται για μία άκρως επικίνδυνη εξέλιξη, είναι ενταγμένη σε επιθετικά σχέδια των αμερικανών στην περιοχή, έχουν να κάνουν με τους ανταγωνισμούς με τη Ρωσία τις εξελίξεις στην Ουκρανία, εμπλέκουν τον λαό μας σε επικίνδυνα παιχνίδια και καθιστούν την περιοχή μας, όπως και τις άλλες περιοχές όπου βρίσκονται τέτοιου είδους βάσεις, σε στόχους αντιποίνων από άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

Το ΚΚΕ καλεί σε αγώνα!

Το ΚΚΕ καλεί το λαό  μέσα από τα Σωματεία του, τους Συλλόγους, όλους τους φορείς να δυναμώσει τη δράση του ενάντια στην εμπλοκή της περιοχής μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς σε συνδυασμό με την πάλη για να καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες του.

Να δυναμώσει η διεκδίκηση για: 

  • Να μην μετατραπεί η πόλη μας και η περιοχή της ανατολικής Θεσσαλίας σε ορμητήριο των αμερικανονατοϊκών .
  • Καμιά διευκόλυνση στους φονιάδες των λαών! Να μη χρησιμοποιούνται οι στρατιωτικές υποδομές της 110 ΠΜ και γενικότερα της περιοχής μας για ασκήσεις- πρόβες πολέμου των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
  • Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις.
  • Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας, να μη δημιουργηθεί καμία νέα βάση και στρατιωτική υποδομή.
  • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ