ΟΙ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ «ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ» ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας που υποστηρίζει ότι είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης

Τα πρόσφατα γεγονότα με την απαγωγή από το σχολείο του γυμνασιάρχη στο Αιγίνιο Πιερίας αλλά και οι παρεμβάσεις και επιθέσεις σε γιατρούς για να εμποδίσουν διασωληνώσεις ασθενών με covid, από τους αρνητές και τους αυτοαποκαλούμενους [θεματοφύλακες του Συντάγματος], είναι ενέργειες απαράδεκτες και απολύτως καταδικαστέες.

Η άρνηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, των εμβολίων, ακόμη και του ίδιου του ιού, είναι το άλλοθι για να εκφράσουν τις φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές τους. Αποκαλύφθηκε μάλιστα ότι ο επικεφαλής των 9 συλληφθέντων «Θεματοφυλάκων» είναι ένας απόστρατος αστυνομικός, πρώην πολιτευτής της Χρυσής Αυγής αλλά και μέλος του μορφώματος του καταδικασμένου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη.

Άτομα που προβάλλουν τις στρατιωτικές στολές τους, την στρατιωτικής δομής οργάνωση τους, με εμβλήματα και προκλητική φρασεολογία απειλούν και τραμπουκίζουν τάχα στο όνομα της υπεράσπισης του Συντάγματος, γιατρούς, εκπαιδευτικούς και απλούς πολίτες, όταν δεν συμφωνούν με τις απόψεις τους ή προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους.

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει αυτά τα φαινόμενα αλλά τα χρησιμοποιεί ως άλλοθι για να κρύψει τις δικές της ευθύνες, να αποδείξει δηλαδή ότι μόνο οι αρνητές και οι ανεμβολίαστοι ευθύνονται για τους 19000 και πλέον θανάτους και να αποκρύψει τις κύριες αιτίες, που είναι οι ελλείψεις στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, τα ελλιπή μέτρα προστασίας σε σχολεία, χώρους δουλειάς και συγκοινωνίες και η έλλειψη εμπεριστατωμένης, τεκμηριωμένης και προσωποποιημένης ενημέρωσης των πολιτών.

Σε μία περίοδο που 200 άνθρωποι νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ, που η Ελλάδα είναι πρώτη σε αριθμό νεκρών σε σχέση με τον πληθυσμό, έχει βρει αρνητές και στους τάχα {θεματοφύλακες} ένα βολικό αντίπαλο, που την απαλλάσσει από τις δικές της ευθύνες.

Απαιτείται

Αποφασιστική αντιμετώπιση αυτών των οργανώσεων, που συμπεριφέρονται ως παρακρατικές οργανώσεις.

-Ενίσχυση των δημοσίων δομών υγείας σε υποδομές και προσλήψεις προσωπικού.

-Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, που θησαυρίζει την εποχή της πανδημίας.

-Εμβολιαστικό πρόγραμμα με προσωπική, από κατάλληλους επιστήμονες, τεκμηριωμένη ενημέρωση των πολιτών.

– Άμεσα μέτρα προστασίας με ανάλογη αύξηση του προσωπικού και των υποδομών σε σχολεία, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και χώρους δουλειάς.

Η ανάπτυξη λαϊκών αγώνων για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας αποτελεί πρωταρχική ανάγκη.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ