Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΕΤΑΑ-ΚΕΔΕ-ΠΕΔ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Α’ ΒΑΘΜΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Δήλωση του πρώην δημάρχου Ελασσόνας Νίκου Ευαγγέλου

Η αξιοποίηση όλων των προγραμμάτων όπως είναι το ΕΣΠΑ 2021 – 2027 και η πιο ενεργή συμμετοχή των Δήμων όλης της χώρας, είναι αυτή που θα μπορέσει τελικά να δημιουργήσει νέα δεδομένα και να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες της Αυτοδιοίκησης  Α’ Βαθμού, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Νίκος Ευαγγέλου πρώην δήμαρχος  Ελασσόνας και αντιπρόεδρος της Επιτροπής ΕΣΠΑ της ΚΕΔΕ, στην διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα  στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα στη Λάρισα, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.), σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) και την ΠΕΔ Θεσσαλίας.

Το θέμα της ημερίδας ήταν τα «Χρηματοδοτικά Προγράμματα της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027 και τις ευκαιρίες για τους ΟΤΑ α΄ βαθμού» και στόχο είχε την έγκαιρη ενημέρωση και προετοιμασία των Ο.Τ.Α., για την αποτελεσματική αξιοποίηση των χρηματοδοτικών πηγών και εργαλείων της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου.

Ο κ. Ευαγγέλου από το βήμα της ημερίδας αναφέρθηκε ακόμη στις ελλείψεις εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού  που είναι μεγάλες ειδικά στον κλάδο των πολιτικών μηχανικών, οι οποίοι θα μπορέσουν να τρέξουν τις μελέτες για να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος στην εξέλιξη των έργων.

Για να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες των ΟΤΑ, ο μόνος τρόπος είναι η συμμετοχή τους στη διαμόρφωση των αξόνων και η αναβάθμιση του ρόλου τους ως πρός τον σχεδιασμό της επόμενης προγραμματικής περιόδου, κατέληξε ο κ. Ευαγγέλου.

Κάτι τέτοιο σύμφωνα με τον ίδιο,  θα μπορούσε να επιτευχθεί με την συνεργασία της ΕΕΤΑΑ, της ΚΕΔΕ και των ΠΕΔ όλης της χώρας και  αυτό αποδεικνύεται με τις 13 ημερίδες που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα και τα χρήσιμα συμπεράσματα που προκύπτουν μέσα από αυτή τη διαδικασία,  προκειμένου να περάσουμε ουσιατικά στην επόμενη ημέρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ