ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ

Η ανοικτή επιστολή του υποστράτηγου ε.α. Δημ. Βόγγολη προς τoν Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό Κωνσταντίνο.

«Αν αγαπάς τον τόπο σου. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου, έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί θα φταίω εγώ.
Νίκος Καζαντζάκης»

Αγαπητέ κύριε Περιφερειάρχα Είμαι ο Υποστράτηγος ε.α Δημήτρης Βόγγολης από το Αργυροπούλι Βλάχος Έχω κάνει έκκληση σε προηγούμενους Δημάρχους του Δήμου Τυρνάβου όπου υπάγεται το χωριό, σχετικά με την αξιοποίηση του ποταμού Μάτι. Και για να γίνω πιο σαφής ,η διάνοιξη ενός διαύλου από τις Γεφυρούλες (κοντά στον Μύλο) μέχρι την Πηγή, μπορεί να μετατρέψει το Μάτι σε κανάλι όμοιο με εκείνο της Βενετίας.

Εντάξτε το σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα , είναι έργο που θα επιφέρει πολιτιστικά και οικονομικά οφέλη στον τόπο. Θα αφήσετε πίσω σας μια κληρονομιά θησαυρού στον Θεσσαλικό κόσμο και όχι μόνο.

Τολμήστε το είναι έργο πνοής και ευημερίας δεδομένου ότι οι πηγές του ποταμού έχουν τόσο Επιστημονικό ενδιαφέρον όσο και Ιστορικό αφού απασχόλησε την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, κατά καιρούς με το Ιερό του Πλούτωνα, με τις κρυστάλλινες αυτές πηγές που αναβλύζουν οι Αιώνιες μυθολογικές οντότητες, του Άδη, του Σίσυφου και της Μερόπης.

Η υφάντρα της ζωής και μικρή πατρίδα μου, αλλά και ο Θεσσαλικός κόσμος το έχει ανάγκη. Θα αποτελούσε μεγάλη τιμή για μένα έχοντας την απάντησή σας.

Με εκτίμηση Δημήτρης Βόγγολης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ