ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ Γ. ΦΛΩΡΟΥ

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης και η παράταξη Πρωτοβουλία Αξιών

Στην έκδοση ψηφίσματος για τον θάνατο του πρώην Υπουργού, Βουλευτή, Νομάρχη και δημοτικού συμβούλου Λάρισας Γιάννη Φλώρου, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δημου Λαρισαίων.

Στο ψήφισμα αναφέρονται τα εξής:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων, συνήλθε έκτακτα σε δια περιφοράς
συνεδρίαση την 13η Δεκεμβρίου 2021, ύστερα από την αναγγελία του θανάτου του Ιωάννη Φλώρου, πρώην Υπουργού, Βουλευτή, Νομάρχη Λάρισας και Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Λαρισαίων και αφού έλαβε υπόψη:

1. Το άρθρο 65 του Ν. 3852/10 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
2. Τη με αρ. 426/13-11-2020 εγκύκλιο του ΥΠΕΣ(ΑΔΑ: 6ΩΚΛ4ΜΤΛ6-ΥΔ4).

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

1. Να εκφράσει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
2. Να δημοσιευθεί το παρόν.
Το παρόν συντάχθηκε αναγνώσθηκε και αφού βεβαιώθηκε υπογράφεται όπως παρακάτω.

Ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης

Σε συλλυπητήρια ανακοίνωση ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης αναφέρει:

“Η Λάρισα αποχαιρετάει με σεβασμό και εκτίμηση έναν σπουδαίο Άνθρωπο και Πολιτικό, τον Γιάννη Φλώρο.

Έναν άνθρωπο με λαμπρή πορεία στην πολιτική, μια προσωπικότητα με ευρύτατη  αποδοχή  από τους πολίτες,  ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, για το ήθος, την απλότητα και την ανιδιοτέλειά του.

Ήταν πραγματικά ξεχωριστή η σχέση που είχε ο Γιάννης Φλώρος με τον κόσμο. Σχέση που  οικοδόμησε  όταν ακόμα ως νέος γιατρός, βρίσκονταν δίπλα στον συνάνθρωπο, όποτε τον καλούσε το καθήκον, με ανθρωπιά και ήθος , χωρίς ιδιοτέλεια και δεύτερες σκέψεις.

Βαθιά δημοκράτης πολιτικός, με αγώνες ιδιαίτερα στις δύσκολες περιόδους της ιστορίας του τόπου μας,  βρίσκονταν επί σειρά ετών στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, τιμώντας έτσι τη διαρκή σχέση εμπιστοσύνης που είχε με τους πολίτες, ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ,  ως υπουργός, ως πρώτος αιρετός νομάρχης, ως δημοτικός σύμβουλος της Λάρισας.

Με αισθήματα βαθιάς εκτίμησης, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του”.

Η Πρωτοβουλία Αξιών

Η παράταξη Πρωτοβουλία Αξιων με επικεφαλής τον Π. Γούλα σε ανακοίνωση τονίζει τα εξής:

«Η Δημοτική Παράταξη «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΞΙΩΝ ΠΡΑΞΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ» εκφράζει τη λύπη της για το θάνατο του Γιάννη Φλώρου, ενός ευπατρίδη της πολιτικής και της επιστήμης. Ο γιατρός –θρύλος της Λάρισας, που εξέταζε δωρεάν τους ασθενείς του, υπήρξε ο πρώτος βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα Υπουργός Υγείας στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου. Ήταν επίσης ο πρώτος αιρετός Νομάρχης Λάρισας, ενώ υπηρέτησε και τον Πρώτο Βαθμό Αυτοδιοίκησης ως Δημοτικός Σύμβουλος, κατά το κλείσιμο της μεγάλης του καριέρας.
Στους οικείους του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.»

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ