ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΕΙΔΩΛΙΟ. ΈΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΕ ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ. ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

Με αφορμή την ολοκλήρωση της μεγάλης περιοδικής έκθεσης «Ειδώλιο. Ένας κόσμος σε μικρογραφία. Θεσσαλία και Μακεδονία», που συνδιοργανώθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας – Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και αγαπήθηκε από το κοινό, συνεχίζονται οι ξεναγήσεις στην έκθεση, ώστε να μπορέσουν να την επισκεφτούν όσοι δεν πρόλαβαν.

Για λίγες μέρες ακόμη οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία, μέσα από τον πλούτο των εκθεμάτων, που προέρχονται από 92 οικισμούς της νεολιθικής εποχής καθώς και οικισμούς, πόλεις και νεκροταφεία των αρχαίων ιστορικών χρόνων της Θεσσαλίας και Μακεδονίας, να γνωρίσουν τις όψεις της πολιτισμικής ταυτότητας, της ζωής, της ιδεολογίας και της κοινωνίας των ανθρώπων των δύο περιοχών, από τους νεολιθικούς γεωργοκτηνοτρόφους (μέσα 7ης χιλιετίας π.Χ.) μέχρι το τέλος της αρχαιότητας (3ος αι. μ.Χ.).

Επόμενες προγραμματισμένες ξεναγήσεις:

– Σάββατο 18 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι και

– Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί και στις 12 το μεσημέρι.

Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να κάνουν κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 2413508242, καθημερινά, εκτός Τρίτης, 08.30 – 15.30. Συμμετοχή με το εισιτήριο του Μουσείου.

Κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ ο αριθμός των ατόμων θα είναι περιορισμένος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ