ΛΑΡΙΣΑ: ΔΥΝΑΜΙΚΟ “ΟΧΙ” ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Με τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση που έγιναν το απόγευμα της Τρίτης στη Λάρισα, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι της πόλης και της υπαίθρου, φοιτητές, αντέταξαν τις σύγχρονες ανάγκες τους για αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία, απέναντι στον νέο αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό των περικοπών, της φορολεηλασίας, που “ματώνει” το λαό για να αυγατίζουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι, στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Στη Λάρισα, η συγκέντρωση έγινε στην κεντρική πλατεία. Την ομιλία έκανε ο Δημήτρης Τζιμούλης, πρόεδρος του συνδικάτου οικοδόμων και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, ο οποίος αναφέρθηκε στις μεγάλες περικοπές σε βάρος της Υγείας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως,”τα δύο νοσοκομεία της πόλης και τα Κέντρα Υγείας στα χωριά, νοσούν βαριά από τον «ιό» της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης της Υγείας, ενώ την ίδια ώρα ωφελημένοι είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην ιδιωτική Υγεία που εξασφαλίζουν πελατεία”.

Στάθηκε ακόμα στις αυξημένες δαπάνες για λογαριασμό του ΝΑΤΟ, συνδέοντας τις με την μετατροπή της πόλης σε πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ, με την εγκατάσταση αμερικάνικων αεροπλάνων στην 110 Πτέρυγα Μάχης, γεγονός που γεννά κινδύνους για το λαό της περιοχής.

Με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και 9 μήνες οι σεισμόπληκτοι σε Τύρναβο και Ελασσόνα, τόνισε πως, τα απαραίτητα αντισεισμικά έργα μένουν στα «αζήτητα» απ’ όλες τις κυβερνήσεις, αφού η πολιτική τους βάζει τις ανάγκες του λαού στη μέγγενη του κόστους – οφέλους για το κεφάλαιο.

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης με κατάληξη το Γενικό Νοσοκομείο. Εκεί ο Θανάσης Αθανασιάδης, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Λάρισας, σημείωσε μεταξύ άλλων πως “η διαχρονική υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου το έχει οδηγήσει σε ασφυκτική κατάσταση, με αρνητικά αποτελέσματα για την υγεία του λαού και τις συνθήκες εργασίας των υγειονομικών. Δείτε απόσπασμα στοπαρακάτω video:

902.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ