ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΡΕΙΣ “ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΑΡΧΗ

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι υπόλοιποι 8 συμμετέχοντες στην απαράδεκτη ενέργεια στο Αιγίνιο Πιερίας

Μετά από μια μαραθώνια διαδικασία, ολοκληρώθηκαν ενώπιον του ανακριτή Κατερίνης οι απολογίες των 11 συλληφθέντων – εννέα άνδρες και δύο γυναίκες – για τη βίαιη αρπαγή γυμνασιάρχη στο Αιγίνιο Πιερίας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Από τα μέλη της ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», τρεις κρίθηκαν ομόφωνα προφυλακιστέοι, ενώ οι υπόλοιποι οκτώ αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Τον δρόμο για τη φυλακή, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, θα πάρουν οι τρεις που κατηγορούνται πως πέρασαν τις χειροπέδες στον γυμνασιάρχη και συγκεκριμένα ένας 66χρονος κάτοικος Ημαθίας κι άλλοι δύο άνδρες, ηλικίας 41 ετών.

Στους υπόλοιπους οκτώ επιβλήθηκαν τα περιοριστικά μέτρα, κάθε 15 ημέρες να εμφανίζονται στο αστυνομικό τμήμα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, καθώς και απαγόρευση να πλησιάζουν σχολικά κτίρια σε απόσταση μικρότερη των 400 μέτρων.

Μάλιστα, σε έναν άντρα και μία γυναίκα επιβλήθηκε πέρα από τα παραπάνω και η καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 2.000 ευρώ.

Στο μεταξύ, έχουν παραγγελθεί δύο έρευνες από τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Αθήνας και Θεσσαλονίκης για τη δράση των μελών της ακροδεξιών αντιλήψεων ομάδας.

Οι έρευνες στρέφονται κατά πιθανών μελών της αλλά και άλλων ομάδων αρνητών του νέου κορονοϊού για τα αδικήματα της διέγερσης σε ανυπακοή, της εγκληματικής οργάνωσης, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ