ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ

Δυναμικές κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι, διεκδικώντας όλα όσα τους έχουν αφαιρέσει τα τελευταία χρόνια. Χαρακτηρίζουν απαράδεκτο το «αντίδωρο» των 250 ευρώ που τους πετάει η κυβέρνηση. Απαιτούν στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, απόδοση σε όλους τους συνταξιούχους της 13ης και 14ης σύνταξης, αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις. Να τους αποδοθεί το 0,5% του τακτικού προϋπολογισμού που είναι νομοθετημένο για τα έτη 2020-2021. Να τους αποδοθούν τα αναδρομικά αφορολόγητα.

Στη Λάρισα οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Κέντρο Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Σε ψήφισμα που ενέκριναν στη συγκέντρωση αναφέρουν:

Όλοι εμείς που πήραμε  μέρος στη σημερινή μας κινητοποίηση, 14 του Δεκέμβρη και ώρα 10.30 π.μ. μπροστά στο Κέντρο Υγείας Λάρισας, στα πλαίσια των σημερινών κινητοποιήσεων των συνταξιούχων σε όλη τη χώρα,  στέλνουμε  το δικό μας αγωνιστικό μήνυμα στην κυβέρνηση.

Δηλώνουμε ότι: Δεν θα αποδεχτούμε να πεθαίνουν συνάνθρωποί μας εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων στα Νοσοκομεία και στις δομές της Δημόσιας Υγείας. Την ώρα που συνεχίζεται η επικίνδυνη αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου, με τα Νοσοκομεία να έχουν ήδη φρακάρει λόγω έλλειψης προσωπικού, η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην παίρνει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας, αλλά τα μεταθέτει όλα στην «ατομική ευθύνη», προς τους εργαζόμενους και το λαό, προσπαθώντας να απαλλαγεί από τις τεράστιες δικές της ευθύνες για την εγκληματικά ανεπαρκή αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά τώρα έρχεται να επιβάλει και χρηματική τιμωρία στο λαό.

Στοχεύοντας κύρια στους συνταξιούχους, ανακοίνωσε πως οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών (στη μεγάλη πλειοψηφία τους συνταξιούχοι) θα πληρώνουν πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα, τα οποία, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός θα αποδίδονται στα νοσοκομεία για τις ανάγκες τους!!! Έτσι  επιχειρεί, με αυτήν την απαράδεκτη απόφαση, να φορτώσει την κάλυψη των δαπανών αυτών και πάλι στο λαό. Απορρίπτουμε και καταγγέλλουμε την απόφαση της Κυβέρνησης για το χαράτσι αυτό. Απαιτούμε να την αποσύρει άμεσα.

Η Κυβέρνηση αποδείχνεται πολιτικός αρνητής μιας πλατιάς, οργανωμένης, στα πλαίσια της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, καμπάνιας πειθούς των διστακτικών λαϊκών ανθρώπων για τον εμβολιασμό. Αποδείχνεται πολιτικός αρνητής της ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Είναι πρόκληση, την στιγμή που μετράμε χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία, εκατοντάδες διασωληνωμένους, η κρατική χρηματοδότηση στην Υγεία να μειώνεται κατά 450 εκατ. Ευρώ, στα νοσοκομεία κατά 139 εκατ. Ευρώ, στην ήδη υποβαθμισμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, μείωση κατά 52% (από 268 εκατ. το 2021, τώρα πέφτει στα 138 εκατ., μείωση 140 εκατ. ευρώ). Η χρηματοδότηση στους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης μειώνεται περίπου κατά 1,1 δισ. και καρατομούνται οι παροχές Υγείας κατά 245 εκατ. Αντίθετα, δίνει απλόχερα ζεστό χρήμα στους φαρμακοβιομήχανους και γενικότερα τους επιχειρηματικούς ομίλους. Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να τηρούν τα μέτρα προστασίας τους να φορούν μάσκες κλπ, να εμβολιαστούν, αξιοποιώντας τα επιστημονικά επιτεύγματα, που όμως δεν αποτελούν πανάκεια για την πανδημία, και δεν δικαιολογούν τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες.

Σήμερα 14 του Δεκέμβρη οι συνταξιούχοι, με τις συγκεντρώσεις μας σε όλη τη χώρα, στέλνουμε το δικό μας αγωνιστικό πρόστιμο στην κυβέρνηση. Οι Συνταξιούχοι θα βρεθούμε σήμερα και πάλι έξω από το Μαξίμου απαιτώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

Να αποδοθούν τώρα οι 13η και 14η συντάξεις και όλα τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους. Να μας αποδοθεί το 0,5% του τακτικού προϋπολογισμού που είναι νομοθετημένο για τα έτη 2020-2021. Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του Δημόσιου Συστήματος Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να παρθούν άμεσα μέτρα για την Υγεία με προσλήψεις ιατρικού – νοσηλευτικού προσωπικού. Να σταματήσουν τα  νέα χαράτσια στις συντάξεις.

Και η σημερινή μας  συγκέντρωση εδώ  στο Κέντρο Υγείας Λάρισας  αυτό το σκοπό έχει,  απαιτούμε :

  • Την άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του Κέντρου Υγείας  Λάρισας τώρα, με  προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτών, και λοιπό προσωπικό, μόνιμοι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
  • Τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων.
  • Τη λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου στο πλαίσιο της Π.Φ.Υ στο Κέντρο Υγείας Λάρισας με την πρόσληψη νέου προσωπικού.
  • Την επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας τώρα  για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Ν. Λάρισας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ