ΣΥΝΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δείτε τί αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης

Δευτέρα 13/12/2021 η παράταξη των ΣΥΝΕΚ Λάρισας υπογράψαμε τις παραιτήσεις μας από το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας, «για λόγους δεοντολογίας και συγκεκριμένα μη τήρησης του καταστατικού του σωματείου».

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
δηλώνουμε και υποσχόμαστε ότι θα είμαστε παρόντες και παρούσες στα σχολεία, στις δράσεις, με δημόσιες παρεμβάσεις και διεκδικήσεις. Η Εκπαίδευση επί διακυβέρνησης ΝΔ αλλάζει φυσιογνωμία με τον πιο βίαιο, αντιλαϊκό κι αυταρχικό τρόπο από την εποχή της Χούντας. Ο κλονισμός της συνδικαλιστικής δράσης από αθέμιτες πρακτικές είναι ένας υπαρκτός κίνδυνος, που μας βρίσκει σε εγρήγορση αλλά ο αντιδημοκρατικός κατήφορος κάποιων μέσα στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας δεν έχει την ανοχή μας. Η αγνόηση της βούλησης της βάσης είναι για την παράταξή μας το σημείο θραύσης. Ως εδώ! ! Δε συναινούμε!!

Η προσπάθειά μας να εκφραστεί η βούληση της βάσης απέδωσε καρπούς με το 1/5 των υπογραφών μέσα σε δύο ημέρες. Οι συνάδελφοι θέλουν να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα, βούλονται εκλογές. Το ίδιο και η παράταξή μας.
Δυστυχώς, όπως και άλλοτε έχουμε πει, άμα δε θέλει η συμμαχία ΔΑΚΕ- ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, τίποτα δεν προχωρά, κι όποτε χρειάζεται τσοντάρει και η ΠΕΚ.

Ξέρουμε ότι έφτανε ένα ΝΑΙ δια περιφοράς για σύγκληση ΓΣ , όπως τους προτείναμε, εφόσον αυτό αιτήθηκε το ένα πέμπτο της βάσης. Ξέρουμε ότι με τον αέρα των συσχετισμών που τους δίνει η πλειοψηφία ΔΑΚΕ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ και με τη συνδρομή της ΠΕΚ στα κρίσιμα διακυβεύματα άνετα εμπαίζουν όλους μας, με ΔΣ που καλούν εσπευσμένα για να μη γίνει εφικτό να κατατεθούν οι υπογραφές, τα υλοποιούν χωρίς τη σύμφωνη γνώμη μας, καλούν νέο ΔΣ με τον όρο,- τι ειρωνεία! -, όλοι να συμφωνήσουν και τα ακυρώνουν χωρίς να εμφανίζονται.

Τώρα πότε τα είπανε, πότε τα συνεννοηθήκανε αυτοί ξέρουν. Κι εμείς καταλαβαίνουμε. Πως χρονοτριβούν ώστε να μην είναι δυνατή η πραγματοποίηση εκλογών.
Αιτιάσεις ανόητων ότι εξαιτίας μας δεν ψηφίζονται εκλογές δε μας αφορούν, όπως δεν αφορούν και τον κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο. Επισημαίνουμε και διασαφηνίζουμε άλλη μια φορά.
Ο κλάδος μίλησε καταστατικά. Οι παρατάξεις υλοποιούν υποκλινόμενες στη βούλησή του!

Η απόφαση για σύγκληση ΓΣ με θέμα τις εκλογές, από τη στιγμή που συλλέχτηκε ο απαιτούμενος από το καταστατικό αριθμός υπογραφών, έπαψε να υπόκειται πλέον στην εξουσία των συσχετισμών.
Στις αντιδημοκρατικές πρακτικές και μεθοδεύσεις θα είμαστε πάντα απέναντι. Συναισθανόμαστε την ευθύνη που μας αναλογεί, κάνουμε ό,τι είναι εφικτό για να κρατήσουμε όρθια την αξιοπρέπειά μας ως εργαζομένων που παλεύουμε για την παιδεία και τα δικαιώματά μας.

Φαίνεται ζούμε την εποχή των τεράτων που όμως θα περάσει και θα αγωνιστούμε για το καινούριο που έρχεται.

Η παραίτησή μας από το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας είναι κραυγή διαμαρτυρίας απέναντι στην ιδιοκτησιακή λογική, τις κουτοπόνηρες συνδιαλλαγές, την αλαζονεία και κυρίως ενάντια στις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις που πληγώνουν το σωματείο μας, με κορύφωση την άρνηση των παρατάξεων να υποταχτούν στη βούληση της βάσης και να τηρήσουν το καταστατικό.
Δηλώνουμε παρόντες και παρούσες στους αγώνες και τις διεκδικήσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ