ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΕΤΖΙΟΥ: ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΝΑ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΣΥΛΙΑΣ

Η δήλωση που έκανε η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κατά τη διάρκεια κατάθεσης αναφοράς της ΠΟΕΔΗΝ στον Αρειο Πάγο

Σήμερα 15/12/21 η ΠΟΕΔΗΝ κατέθεσε αναφορά στον Άρειο Πάγο. Στον Άρειο Πάγο βρέθηκε και η Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Ρέτζιου Αφροδίτη η οποία έκανε την ακόλουθη δήλωση στον τύπο:

1. Όπως είναι γνωστό η ΟΕΝΓΕ έχει ήδη καταθέσει σχετική αναφορά στην εισαγγελία του Άρειου Πάγου από τον Απρίλιο, της οποίας η τύχη αγνοείται από τον Απρίλιο.

2. Δεκάδες εκατοντάδες χιλιάδες θάνατοι ασθενών θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν είχε ενισχυθεί πραγματικά το δημόσιο σύστημα υγείας και αν η χώρα μας διέθετε τον αναγκαίο αριθμό κλινών ΜΕΘ.

3. Πρόκειται για προδιαγεγραμμένο έγκλημα και οι ευθύνες είναι διαχρονικές τόσο της σημερινής όσο και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

4. Είναι έγκλημα ασθενείς να χάνουν τη ζωή τους διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και ο ιδιωτικός τομέας της υγείας να απολαμβάνει καθεστώς ασυλίας. Απαιτούμε επίταξη χωρίς όρους και χωρίς αποζημίωση του ιδιωτικού τομέα υγείας.

Στη συνέχεια ερωτηθείσα από δημοσιογράφους για την παραβίαση της σειράς προτεραιότητας για την εισαγωγή στις ΜΕΘ διασωληνωμένων ασθενών, η Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Ρέτζιου Αφροδίτη απάντησε:

Είναι δικαιολογημένη η αγανάκτηση για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την εισαγωγή του Μητροπολίτη σε ΜΕΘ. Εμείς είμαστε γιατροί και η εισαγωγή στις ΜΕΘ και κάθε ιατρική πράξη πρέπει να διενεργείται σύμφωνα με επιστημονικά κριτήρια, είτε είναι κάποιος Μητροπολίτης, είτε εργάτης, είτε πρόσφυγας ή μετανάστης. Το πρόσφορα έδαφος στο οποίο εμφανίζονται αυτά τα φαινόμενα είναι ότι οι ανάγκες είναι πολλαπλάσιες του αριθμού κλινών ΜΕΘ.

Αυτές οι δηλώσεις παρουσιάστηκαν αποσπασματικά από μερίδα του τύπου με αποτέλεσμα να αφυδατώνεται και τελικά να αλλοιώνεται το περιεχόμενο τους. Για την αποκατάσταση της αλήθειας παρακαλώ να δημοσιευτούν αυτούσιες οι δηλώσεις.

Η ΟΕΝΓΕ δε συμμετέχει σε παιχνίδια εντυπώσεων. Την αφορά η ουσία των προβλημάτων, η ανάδειξη της αλήθειας και η αγωνιστική διεκδίκηση λύσεων προς όφελος των ασθενών μας, όλου του λαού και των υγειονομικών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ