ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΜΠΕΛΕΙΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Στην αξιοποίηση του κτηρίου του παλαιού δημοτικού σχολείου Αμπελειάς και στη μετατροπή του σε πολιτιστικό κέντρο προχωρά ο δήμος Φαρσάλων, μετά την υπογραφή της σύμβασης του έργου από το δήμαρχο κ. Μάκη Εσκίογλου.

Ο προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται σε 115.997,72 ευρώ, ενώ η  χρηματοδότηση του θα γίνει εξ’ ολοκλήρου από  Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020 προσέγγιση CLLD LEADER» με  συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. και από εθνική δαπάνη.

Το έργο αφορά στην ανάπλαση του παλιού Δημοτικού Σχολείου Αμπελειάς, ειδικότερα σε δράσεις διαμόρφωσης του κυρίως κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου αυτού, ώστε να αναδειχθεί η χρήση του σαν χώρος πολιτισμού (πολυχώρος συναντήσεων και εκθέσεων, χώρος αθλητικών εκδηλώσεων κτλ) με διασφάλιση της προσβασιμότητας από Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες.

ΟΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν είναι: διαμόρφωση χωρισμάτων  εσωτερικών χώρων με γυψοσανίδες ώστε να κατασκευαστούν δύο wc, ένα από τα οποία θα είναι  wc ΑΜΕΑ, μια κουζίνα και ο χώρος που θα στεγαστούν τα γραφεία. Θα γίνουν επενδύσεις με πλακίδια σε κουζίνα, wc  και αποθηκευτικό χώρο.

Ακόμη θα εκτελεστούν οι παρακάτω εργασίες :κατασκευή ράμπας ανάβασης ΑΜΕΑ, ελαιοχρωματισμοί, ανακατασκευή της στέγης, βάψιμο – συντήρηση υπαρχουσών θυρών και παραθύρων, υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, εγκαταστάσεις κεντρικής θέρμανσης, ώστε ο χώρος να εξυπηρετεί πλήρως τόσο τις ανάγκες των επισκεπτών όσο και των ατόμων που θα εργάζονται εκεί.

Επιπλέον  προβλέπεται ανακατασκευή – συμπλήρωση της περίφραξης και καθαρισμός – διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, επίστρωση αυτού με πέτρα ακανόνιστη, εγκατάσταση γκαζόν, φύτευση δέντρων, εγκατάσταση παροχής δικτύου φωτισμού και τοποθέτηση φωτιστικών, σύμφωνα με τις εργασίες του προϋπολογισμού.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης του έργου ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου δήλωσε τα εξής: «Η υπογραφή της σύμβασης του έργου για την επανάχρηση του παλαιού δημοτικού σχολείου στην Αμπελειά, έρχεται να ικανοποιήσει ένα αίτημα της τοπικής κοινωνίας, αλλά και να αποτελέσει ένα ακόμη βήμα στον στρατηγικό σχεδιασμό που έχουμε θέσει εξ’ αρχής ως δημοτική αρχή, για την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας προς όφελος των πολιτών.

Επιταχύνουμε τις διαδικασίες για την υλοποίηση έργων, όπως είναι η  αποκατάσταση δημοτικών κτιρίων, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και με γνώμονα το αναπτυξιακό πρόσημο για τον δήμο μας. Το συγκεκριμένο έργο, εκτός από τον αναπτυξιακό του χαρακτήρα, θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής. Θέλω να ευχαριστήσω για την πολύτιμη συνδρομή τους, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό για τη χρηματοδότηση, αλλά και τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Νομού Λάρισας ΑΕ ΟΤΑ «ΑΕΝΟΛ ΑΕ» για την άψογη συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ