ΤΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΗΡΘΑΝ ΦΕΤΟΣ ΝΩΡΙΣ…

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών Λάρισας

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες! Αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε στην εξελισσόμενη φαρσοκωμωδία που με πολύ κακή σκηνοθεσία και άθλιο σενάριο εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας! Η αλήθεια είναι πως έχουμε κουραστεί να επαναλαμβάνουμε τα αυτονόητα αλλά δεν μπορούμε να αφήσουμε το σωματείο μας να μετατραπεί σε σκηνή κακόγουστου θεάτρου. Ούτε μπορούμε να διανοηθούμε πως, χωρίς αντίδραση,  οι συνάδελφοι θα μετατραπούν  σε θεατές αυτού του ετερόκλητου θιάσου.

Μας πληροφόρησαν  (ηλεκτρονικά ) τα ΣΥΝΕΚ πως αποχωρούν από το ΔΣ. Παραιτούνται, από  ένα  ΔΣ  που συστηματικά  το απαξίωναν με  την  αλά  καρτ   συμμετοχή  τους  μόνο  όταν  τους  βόλευε! Από ένα ΔΣ που η θητεία του λήγει σε  λιγότερο  από  δύο  βδομάδες ( 31-12-2021)! Αφού, βέβαια, με την αλλοπρόσαλλη στάση τους έδωσαν στους υπόλοιπους εταίρους του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ και ΠΕΚ) την ευκαιρία να δραπετεύσουν από την κρίση των συναδέλφων τοποθετώντας τις εκλογές την άνοιξη του ’22.  Μαζί μ’ αυτούς φυσικά δραπέτευσαν -ή έτσι νομίζουν- και οι ίδιοι.

Σαν Αγωνιστική Παρέμβαση έχουμε δηλώσει στο ΔΣ -πάει ήδη μια βδομάδα από τότε- με τον πιο επίσημο και δεσμευτικό τρόπο, πως δεν πρόκειται να συναινέσουμε ή να συμμετάσχουμε σε  δοτή – διορισμένη διοίκηση στο σωματείο. Καλέσαμε και τις υπόλοιπες παρατάξεις στο ΔΣ να τοποθετηθούν και να δεσμευτούν με την σειρά τους. Η απάντηση των ΣΥΝΕΚ αναμένεται ακόμα… Αντί να απαντήσουν το σκάνε από το παράθυρο! Διακαώς επιθυμούν εκλογές αλλά όταν τέθηκε το ζήτημα στην συνέλευση, πριν αποχωρήσουν μαζί με ΔΑΚΕ και ΠΕΚ,  αντιτάχθηκαν στην βούληση του σώματος της Γενικής Συνέλευσης δηλώνοντας πως αυτό είναι θέμα του ΔΣ! Του ΔΣ στο οποίο δεν εμφανίστηκαν ποτέ! Γιατί, ξαφνικά, κατάλαβαν πως η Γενική Συνέλευση πρέπει να αποφασίσει τις εκλογές. Συγκέντρωσαν μάλιστα -κατά δήλωσή τους- και υπογραφές συναδέλφων τις οποίες όμως ουδέποτε κατέθεσαν! Αντί γι’ αυτό κάλεσαν το ΔΣ στο προαύλιο του 6ου ΓΕΛ για να παραδώσουν τις υπογραφές και ταυτόχρονα να διεξαχθεί Γενική Συνέλευση (αυτή που είχαν ήδη απαξιώσει χωρίς ντροπή). Ως παράταξη προσήλθαμε στο χώρο του 6ου ΓΕΛ.  Μπορείτε να φανταστείτε την εικόνα. Έρημο το προαύλιο και πουθενά τα ΣΥΝΕΚ και οι υπογραφές! Κάποια στιγμή εμφανίστηκαν μόνο οι αντιπρόσωποί τους στο ΔΣ.  Έκτοτε αγνοούνται -και οι αντιπρόσωποι των ΣΥΝΕΚ στο ΔΣ αλλά και οι υπογραφές των συναδέλφων!

Κατανοούμε την αδιέξοδη  θέση στην οποία έχουν περιέλθει. Η συμπόρευση -πότε υπόγεια και πότε εξόφθαλμη- με την ΔΑΚΕ και την ΠΕΚ δεν μπορεί να μην έχει συνέπειες για την εικόνα τους στο σωματείο! Ειδικά όταν η σύμπλευση με τον υπόλοιπο κυβερνητικό συνδικαλισμό γίνεται μπροστά σε τόσους συναδέλφους, μέσα σε μια Γενική συνέλευση, η ρετσινιά είναι αναπόφευκτη. Το γνωστό πλυντήριο των ΣΥΝΕΚ ίσως θα έπρεπε να τους έχει ήδη ενημερώσει πόσο δύσκολος λεκές είναι το ρετσίνι. Δεν φεύγει με φτηνά ακροβατικά και θεαματικές κυβιστήσεις!

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες! Τα πράγματα είναι καθαρά! Κανείς τους δεν ήθελε ούτε και θέλει εκλογές! Στάθηκαν -για χάρη των κομματικών τους εξαρτήσεων- απέναντι στους συναδέλφους και τα συμφέροντά τους. Καταπάτησαν την βούλησή τους και τους φίμωσαν στην τελευταία Γενική Συνέλευση (24/11) που μπορούσε και έπρεπε να πάρει απόφαση για εκλογές στο σωματείο! Οι μόνοι που πιστεύαμε και πιστεύουμε πως έπρεπε να διεξαχθούν εκλογές στο σωματείο είμαστε η Παρέμβαση και η ΑΣΕ. Οι υπόλοιποι εναλλάσσονται σε ρόλους συμμετέχοντας στο ίδιο γαϊτανάκι του υποταγμένου και ελεγχόμενου από την κυβέρνηση συνδικαλισμού.

Και τώρα τί κάνουμε; Το ερώτημα προκύπτει άμεσα! Θεωρούμε πως πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατόν εκλογές! Ακόμα κι αν αυτές τοποθετηθούν στον Ιανουάριο, πρέπει να συγκρουστούμε ως σωματείο με τον νόμο Χατζηδάκη! Καμιά σκέψη για δοτή και νόθα  διοίκηση στο σωματείο! Να δεσμευτούν σε αυτό όλες οι παρατάξεις. Καμιά σκέψη για ηλεκτρονικές εκλογές! Άμεση διαγραφή από το σωματείο όσων επιχειρήσουν να γίνουν η πέμπτη φάλαγγα για να περάσουν παρόμοιες πρακτικές! Λογικές αποδοχής της αντεργατικής νομοθεσίας της κυβέρνησης δεν γίνονται δεκτές και δεν έχουν θέση στο συνδικάτο. Όσοι προπαγανδίζουν τις «νέες» τεχνικές διεξαγωγής των εκλογών ,δεν έχουν παρά να δουν το χάλι με τις «εκλογές» των διοικητικών υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας , όπου οι ψήφοι ήταν τελικά περισσότεροι από τους ψηφίσαντες!!Η εποχή που ψήφιζαν τα δέντρα δεν πρόκειται να επιστρέψει στα σωματεία.

ΥΓ. Συνάδελφοι  – ισσες  το  σοβαρό  πρόβλημα  που  προέκυψε με  το  Ταμείο  Αλληλοβοήθειας   αποτελεί  ένα  ακόμα  θέμα  που  επί  βδομάδες  δεν  μπορούμε  να  συζητήσουμε  ως  ΔΣ της  ΕΛΜΕ  λόγω  της  μη  συνεδρίασης  του. Όσοι  εδώ  και  βδομάδες  αποχωρούν  συστηματικά  ή  αρνούνται  να  πάρουν  θέση  είναι  υπόλογοι  στο  σύνολο  των  μελών  του  συνδικάτου  γι  αυτή  την  ανεύθυνη  και  τυχοδιωκτική στάση  τους.  Είμαστε  η  μόνη  παράταξη  που  ποτέ  δεν  αποχωρήσαμε  από  συνεδρίαση  του   ΔΣ , αντιλαμβανόμενοι  τη  σοβαρότητα  του  ρόλου  μας , ως  συνδικαλιστές  και  όχι  ως  υπηρέτες  κομματικών  και  άλλων  επιδιώξεων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ