ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΔΕΗ ΚΑΙ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Με παραστάσεις διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ και στα γραφεία του ΕΛΓΑ αγρότες και εργαζόμενοι του νομού Λάρισας απαίτησαν τη μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής που ανεβάζει τους λογαριασμούς ρεύματος τουλάχιστον 50%, αλλά και την εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ μέχρι τέλη του χρόνου για τις καταστροφές που σημειώθηκαν στην παραγωγή το 2021.

Όπως κατήγγειλαν οι συγκεντρωμένοι, οι αυξήσεις στο ρεύμα επιφέρουν μεγάλη μείωση στο εισόδημά τους, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως το κόστος άρδευσης που πέρυσι ανερχόταν σε 170 ευρώ ανά στρέμμα φέτος ξεπέρασε τα 300 ευρώ.

Στον ΕΛΓΑ οι αγρότες κατήγγειλαν ότι όχι μόνο δεν δόθηκαν σε όλους τους αγρότες οι προκαταβολές που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση, αλλά και πως δεν έχουν σταλεί τα πορίσματα για τις ζημιές με αποτέλεσμα οι αγρότες να εξοφληθούν μέσα στο 2022, δηλαδή τουλάχιστον 9 μήνες μετά τις ζημιές από τον παγετό.

Τέλος, αφού υποστήριξαν ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν κάλεσαν σε συμμετοχή στη σύσκεψη που οργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, την Κυριακή 19 Δεκέμβρη, στις 12 το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας.

φωτο: 902.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ